Barcelona Black Book 2


Afgelopen weekend was ik in Barcelona en dat deed me deugd. De stad ademt een gezellige sfeer, zelfs het BoLo van Barca heeft prachtige gebouwen en het is er altijd net wat lekkerder weer dan hier. Maar wat Barcelona ook tot de ultieme citytrip maakt is de diversiteit. Barcelona heeft alles!

Eten & drinken
Wie aan Barcelona denkt, denkt aan tapas, al is dat strikt genomen misschien niet helemaal juist. Tapas komen van oorsprong ergens anders vandaan, maar je vindt er nauwelijks een restaurant waar ze het niet hebben. Als toerist althans. En daar deed ik dan ook mijn voordeel mee. In de oude wijk Gotico zijn genoeg restaurantjes, maar het hippe El Born is net wat minder toeristisch. Taller de Tapas viel goed in de smaak. In de chiquere wijk Eixample was dat Tapas Cerveceria Catalana. Wanneer je om 15 uur arriveert voor lunch staat er een gigantische rij Spanjaarden te wachten op een tafel in dit hippe doch gezellige tentje. En terecht, zo blijkt later, als je om 17 uur weggaat met een goedgevulde maag. Als toetje kun je op elke hoek van de straat een ijsje halen want gelateria’s zijn er in overvloed. Om over de goede wijnen maar niet te spreken…

Shoppen
Zonder goedgevulde portemonnee en met een vriend met shop-fobie kom je niet ver, maar als ik het goed heb gezien kun je in Barcelona prima shoppen. El Born deed me denken aan de Negen Straatjes, met zijn vele gezellige eettentjes, barretjes, maar ook veel kleine boetiekjes. De Passeig el Gracia deed het goed als P.C. Hooftstraat, terwijl je voor de toeristenwinkeltjes weer in Gotica moet zijn. Mango’s en Zara’s kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Cultuur
Je zou het bijna vergeten, maar Barcelona is bovenal een echte cultuurstad. Gaudi voert de boventoon met het schitterende Parc Guell (en het bijbehorende uitzicht), de indrukwekkende Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, en nog vele andere werken. Het Picasso-museum vind je in El Born. Ik kan nog wel even doorgaan, uitgaan, dans, muziek, maar wat ook leuk is om te zien, en voor mij onbekend was, is de fonteinenshow nabij Plaça d’Espanya. Achteraf bleek ik de enige te zijn die er nog nooit van had gehoord, want het was de drukste attractie van mijn trip. Maar zeker de moeite waard.  

Water
Wat ik zeker kan waarderen aan Barcelona is dat de stad aan het water ligt. De haven kan niet worden genegeerd, evenals het strand en de boulevard. Het strand is lang en breed en ik kan me voorstellen dat het heerlijk is de hitte van de stad in de zomer te kunnen ontvluchten. Waarna je na een dagje zonnen natuurlijk heerlijk rozig weer met een wijntje op een terrasje kunt gaan zitten.

Parken
Voor wie het strand nog iets te fris is, kan zijn heil zoeken in één van de parken. Zoals gezegd is Parc Guell prachtig, maar vormt dat meer één van de trekpleisters van de stad. Om echt te chillen ga je naar Parc de la Ciutadella, een groot park in El Born. Zondag’s wemelt het er van de relaxende mensen die op een kleedje zitten met een fles wijn of een boekje lezen op een bankje. Ondanks de drukte heerst er geen massa-sfeer en kun je heerlijk rustig genieten van de zonnestralen.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Barcelona Black Book