Can we have it all? 3


Sinds een paar weken ben ik nu fulltime aan ‘t werk, dus het wordt tijd daar wat over te zeggen. Het is niet het vroege opstaan wat ik het ergste vind. Ook vind ik het werk an sich niet vervelend, of het salaris dat ik op mijn rekening gestort krijgt. Nee, het is niet de tijd die ik doorbreng tussen mijn collega’s waar ik me aan erger. Het is de tijd die ik níet meer heb die ik mis. Time flies when you’re busy.

Het leven bestaat grofweg uit vier facetten (in willekeurige volgorde). Werk, sociaal leven, lovelife en jezelf. Je wilt carrière maken en bent vijf dagen per week op kantoor. Je hebt vrienden met wie je afspreekt en ook je familie wil je zien. Daarnaast is er een speciaal persoon in je leven die wat extra aandacht verdient. En tussen de bedrijven door moet je ook nog aan jezelf werken, zoals je nagels lakken, je huis op orde houden, sporten en soms… uitrusten. Ik vraag me af hoe iedereen dit alles maar onder controle heeft.

Vriend J. had het antwoord: niet. Want hoeveel mensen zijn er niet die een supercarrière hebben maar geen eigen leven meer hebben? Hoeveel mensen zijn er niet die jaloersmakend veel tijd met hun vriendje doorbrengen, maar hun vriendinnen verwaarlozen? Hoeveel mensen zijn er niet die er piekfijn uitzien, maar werkloos zijn? Heel wat denk ik zo. Deze voorbeelden bewijzen dat niemand alles onder controle heeft en we niet alles kunnen hebben zoals we dat willen. 

Vroeger (ik word echt oud) was alles zo simpel. Je ging naar school, had een bijbaantje en ging naar hockey. Je vrienden waren je klasgenoten, je collega’s of je teamgenoten, en als je bofte allemaal tegelijk. Ondertussen werden de boodschappen gedaan en je kleren gewassen en had ik ook nog genoeg tijd voor mezelf.

En het wordt alleen maar erger. Vroeg of laat breidt het kopje ‘lovelife’ zich uit naar ‘gezin’ en heb je niet alleen je eigen ontbijtje klaar te maken, maar ook die van je kinderen. Dan heb je niet alleen je eigen kleren te kopen en te wassen, maar ook die van je kinderen. Naast tijd maken om een drankje te doen met vriendinnen zul je dan ook nog een oppas moeten regelen. Als we het zo bekijken heb ik het nog makkelijk.

Ik wou dat ik af kon sluiten met een gevatte oplossing, maar helaas heb ik nog niets kunnen bedenken. Als ik een gaatje in mijn agenda vind zal ik er eens over na gaan denken, maar voorlopig hebben de vier facetten mijn prioriteit.

Share

About Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Can we have it all?