Word vooral geen journalist(?)


‘Word vooral geen journalist!’ Dat is de boodschap van dit artikel dat donderdag op de website van Intermediar verscheen. Journalist staat bovenaan de lijst als het om slechte beroepen gaat. De lijst is samengesteld op basis van een aantal facotren aan de hand van een Amerikaans onderzoek. Zo wordt er geschreven:

“Het salaris is beroerd, de werkgelegenheid neemt af. Met het bijkomende stressniveau hoeft de journalist misschien niet eens voor zijn pensioen te sparen. Een lichtpuntje. De journalist van 2013 kan maar beter ontzettend veel van zijn werk houden!”

Deze dames deden hun eigen zin en besloten wél in de pen te kruipen. Bovendien zegden zij hun goede baan als advocaat daarvoor op:

Fleur Brockhus werkte twee jaar als advocaat bij een Zuidas-kantoor toen ze haar baan inruilde voor een onzeker bestaan als schrijfster, journalist, auteur, communicatietrainer en fotograaf, aldus haar Linkedin profiel. Begin 2012 kwam haar boek ‘De Urenfabriek’ uit. Een roman over werken op de Zuidas, die tot stand kwam door website TenPages.

Jet Set Writer Victoria Dellano ruilde eveneens haar Zuidas-baan in voor het schrijversbestaan en schreef haar gelijknamige boek (The Jet Set Writer). Het verhaal is geinspireerd op haar verleden als advocate, model en tennister.

Ook Roxane van Iperen begon haar carrière als Zuidas-advocaat, maar maakte al snel de overstap naar het juristenbestaan. Met haar column voor Jackie maakte ze daarna kennis met de schrijverswereld. Momenteel is Roxane freelance spreker en schrijfster, maar klust zij ook nog bij als jurist. Dit laatste doet ze overigens ook freelance.

Wendy van Poorten ging vrijwel direct cold turkey. Na haar rechtenstudie proefde zij een blauwe maandag van de advocatuur, alvorens zij als eindredacteur bij Jackie begon. Na het Niggabitch-incident en de vervanging van Eva Hoeke door Bastiaan van Schaik stapte Wendy – met de halve redactie – op. Inmiddels werkt ze als redacteur bij Cosmopolitan.

Genoeg succesverhalen dus die journalisten-in-spé kunnen inspireren. Of moet ik juristen zeggen?

Share

About Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *