Netwerken met de VU


Sinds ik blog voor Nobiles.nl heb ik al heel wat leuks meegemaakt. Zo interviewde ik een tijdje geleden twee jonge advocates over hun baan op Aruba en Curaçao en sprak ik twee Zuidas-advocaten over alle clichés. Vorige maand stond me een andere leuke verrassing te wachten toen ik mijn mailbox opende: ik werd uitgenodigd om te spreken voor studenten op de VU Beroependag.

De VU Beroependag is een soort workshop voor studenten waarbij verschillende alumni (al ben ik een UvA-alumnus) komen spreken over hun baan en hoe ze die hebben bemachtigd. Ik voelde me vereerd dat ik was gevraagd en hoefde er dan ook niet lang over na te denken. Bovendien is het ook als blogger voor Nobiles mijn doel om studenten en starters te informeren over de mogelijkheden, dus waarom dit niet een keer mondeling doen in plaats van altijd maar het geschreven woord te kiezen?

Een paar van de andere sprekers waren advocaten, juristen, bedrijfsjuristen en promovenda, allen bij niet de minste werkgevers. Desondanks voelde ik me als relatief groentje niet onzeker tijdens het spreken vandaag. Met mij kunnen de studenten zich juist identificeren. Ik ben zelf net praktisch student-af en weet als geen ander hoe lastig het is in deze tijd een baan te vinden. Zowel door eigen ervaringen als door de contacten via mijn studie en Nobiles.

Wat ik de studenten mee heb proberen te geven is vooral te werken aan cijfers en CV, maar ook een goede sollicitatiebrief te schrijven en te netwerken. Het laatste klinkt vaag, maar is nu eenmaal wel belangrijk. Ik heb er nota bene mijn huidige baan aan te danken (en een beetje aan mezelf natuurlijk). Een netwerk-tip is bijvoorbeeld allerlei personen en bedrijven te volgen op Twitter, zodat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen. Hierdoor ben ik ook in contact gekomen met Nobiles, waardoor ik uiteindelijk weer vandaag stond te spreken (en netwerken). En zo was het cirkeltje weer rond.

Voor meer vragen kun je me gewoon benaderen via mijn e-mail, blog of Twitter. Of voeg me toe op Linkedin; een andere goede netwerktip!

Share

About Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *