Oosterse sferen


 

Kampong Glam in Singapore

Het kan toeval zijn, maar sinds ik in de boeken van Khalid Hosseini over de gouden jaren in Kabul heb gelezen lijk ik een grotere interesse in de Islamitische wereld te hebben. Ik kijk Homeland, ga op vakantie naar Marokko, en eet regelmatig couscous. Ook proberen? Hier vier tips voor beginners:

Kijken: Homeland
Ik schreef het laatst al, maar I love love love de TV serie Homeland.  Hoofdrolspeelster Carrie (altijd goed) werkt bij de CIA in Washington en verdenkt een Amerikaanse marinier ervan een terroristische aanslag te plannen. Niemand gelooft haar natuurlijk, en uiteindelijk lijkt ze hem zelf ook van een andere kant te leren kennen, maar niets is natuurlijk wat het lijkt. 

Reizen: Marokko
Nog één maand en ik vertrek met moeder en broers naar Marokko. In een week tijd zullen we Marrakesh ontdekken en een paar dagen door de woestijn trekken met niets meer dan een paar gidsen, kamelen en onze bagage. Ik verheug me enorm op de cultuur, het warme weer, de stilte en uitgestrekte landschappen in de woestijn, het eten in Marrakesh, kijken bij Carpet of Life, en natuurlijk de zon.

Lezen: Joris Luyendijk
Eigenlijk kan ik over de boeken van Joris Luyendijk nog weinig zeggen. Ik heb immers nog geen bladzijde mogen gelezen. Maar sinds de blog van Lin over deze schrijver kan ik niet wachten zijn boeken in één adem uit te lezen. Journalist Joris Luyendijk was vijf jaar lang correspondent in de Arabische wereld en schreef hierover zijn boek ‘Het zijn net mensen’. Het boek schijnt mooi weer te geven hoe de media een (ander) beeld kunnen neerzetten.

Eten: Tajine
Ik ben gek op een lekkere lamsbout met couscous, pruimen en amandelen, maar helaas maak ik dat thuis nooit. Bij Restaurant Moeders hadden ze een tijdje een heerlijke tajine van mamma habiba op de kaart staan. Voor ander Arabisch eten ga ik wel eens naar Bazar en Nomads in Amsterdam. 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *