The Culy Week Of Life 3


Al voordat het boek van Monique van Loon was gelanceerd had ik het al besteld bij Bol.com. Niet alleen omdat dit het handboek voor foodies zou zijn, maar ook omdat Monique’s cv een handboek voor het leven is.

Ik ‘ken’ Monique van Minettes, de voorloper van Girlscene. Omdat Monique maar een paar maanden jonger is dan ik, was het erg inspirerend om dit meisje een megaplatform voor andere meiden te zien leiden. Na Girlscene passeerden Sanoma, Bijenkorf, Rabobank en Viva de revue, waarop Monique Culy.nl oprichtte. Dit succes heeft Monique vorige week bekroond met een echt boek: The Culy Way Of Life.

Geen kookboek, maar een handboek voor foodies. Zo is Monique’s kindje het best te omschrijven. En hoewel het boek toch zeker een hoop lekkere recepten bevat, is het inderdaad vooral het culy sausje des levens dat blijft hangen. Althans, zo bleek afgelopen week, nadat ik het boek had ontvangen.

Een casual etentje met vrienden? Waarom dan niet lekker koken en de tafel mooi dekken? Ik maakte vrijdag Monique’s couscous met kikkererwten en granaatappelpitjes. Een favoriet ingrediënt van de Brabantse, als ik haar boek goed heb gelezen. Evenals avocado en mayonaise trouwens!

Zaterdag was ik brak, maar had niemand om ergens mee te gaan ontbijten. Waarom dan niet gewoon culinair genieten in je eentje? En dus trok ik de stoute schoenen aan en at heerlijk en alleen bij de Bagels & Beans een broodje BLT; volgens Monique dé remedie tegen een kater. Daarbij dronk ik een kokoswater om mijn vochtgehalte omhoog te helpen, en een verse thee (‘want is losse thee niet veel lekkerder’).

Alsof ik het hele boek aan het testen was, maakte ik zondagavond aubergine parmigiana, oftewel aubergine uit de oven met verse tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaan. Veel minder werk dan ‘mijn’ melanzane alla parmigiana, en minstens zo lekker.

Na een week met The Culy Way Of Life kan ik dus wel zeggen dat ik inmiddels ook een gevestigde foodie ben. Nu dat cv nog! 😉 Allemaal kopen dat boek!

De aubergine met kikkererwten en granaatappelpitjes

Culinair genieten in je eentje

Aubergine Parmigiana
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “The Culy Week Of Life