A trip of a day keeps the doctor away 2


 
Twee maanden geleden zat ik nog lekker warm in Marokko. Ik mag niet klagen. Maar ik doe het toch: ik wil weer weg! Gelukkig ga ik nog op twee mini-trips dit jaar.

Newcastle
Over twee weken ga ik (met boyfriend) een mini-weekend naar Newcastle. Dat betekent: vrijdag eind van de middag de boot op in IJmuiden, slapen aan boord, zaterdagochtend aan wal in Engeland en de hele dag struinen in Newcastle, waarop je zaterdagavond weer op de boot stapt en zondagochtend weer in Nederland bent. Voor nog geen 65 euro de neus boek je zo’n tripje bij DFDS Seaways. Iemand tips voor in Newcastle?

Düsseldorf
Elk jaar ga ik met mijn moeder ‘kerstshoppen’ in Düsseldorf. We pakken ‘s morgens vroeg de trein vanaf Amsterdam Centraal, om slechts 2 uur en 12 minuten later in Düsseldorf aan te komen. Daar hebben we de hele dag om te shoppen, koffie drinken, lunchen en de kerstmarkt te bezoeken. Begin van de avond nemen we weer de trein terug en zijn we bijtijds weer in Amsterdam. Piece of cake. En een retourtje met de trein kost zo’n 30 euro per persoon. In Düsseldorf hebben mijn moeder en ik inmiddels zo onze vaste spots. Maar mocht je nog iets weten..?

Mijn jongere versie vier jaar geleden in Düsseldorf
Share

About Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “A trip of a day keeps the doctor away

 • Nancy

  Volgens je ook al kerstshoppen in Newcastle als jij en je bf daar aankomen. Hoewel hij daar misschien minder in geïnteresseerd is…?
  Hoe dan ook een echte aanrader voor op reis is Foursquare. Deze app voor je telefoon zegt direct waar de leuke tentjes in de buurt zijn. Dus qua eten, maar ook shoppen en cultuur snuiven. Ik check de comments altijd even voor ik iets uitkies en bovendien krijgen sommige plekken ook een punt. Altijd handig voor onderweg.
  Ik ben er verder nog nooit geweest, dus eerstehands ideeën kan ik je helaas niet geven!

  Liefs,
  Nancy