Casa Naranja


Heb jij het kerst-gevoel goed te pakken en wil jij iets moois doen voor anderen? Maak dan en donatie over aan Casa Naranja, een Nederlandse stichting voor weeskinderen in Costa Rica.

Casa Naranja is een initiatief van de 24-jarige Baruch Annink – een bekende van mij – en twee vrienden van hem. Deze heren vertrekken na een afgeronde studie naar Costa Rica. Daar gaan ze bij een gastgezin wonen en vrijwilligerswerk doen in een weeshuis. Om na terugkomst toch wat te kunnen blijven doen voor de kinderen, hebben de heren Casa Naranja opgericht, dat ‘oranje huis’ betekent.

Notariskosten en voetbalspullen
Casa Naranja is – inmiddels – een stichting. De notariskosten voor de oprichting van de stichting zijn betaald van de eerste donaties, een mooie start. Nu kan het echte werk dus beginnen: het binnenhalen van donaties. Al zamelt Casa Naranja niet alleen geld in. Eind november werd er al een oproep op de Facebook-pagina geplaatst waarin mensen werden verzocht om (oude) voetbalspullen te doneren. Zo kunnen de weeskinderen in Costa Rica straks ook voetballen. De actie is goed opgepakt en de eerste doos spullen staat al klaar voor vertrek.

The best is yet to come
Klein detail: de heren moeten nog aan hun vrijwilligerswerk beginnen. Zelfs vóór hun reis hebben ze met het oprichten van Casa Naranja dus al zo veel gedaan. Petje af!

Neem een kijkje bij Casa Naranja en steun de weeskinderen in Costa Rica.

Ingezamelde voetbalspullen.

Een andere kennis richtte een weeshuis op in Oeganda.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *