Interview: Margo den Ouden van 46 Dresses maakt dagelijks vrouwen blij [+video]


Margo den Ouden van 46 Dresses

 

Margo is de oprichter en eigenaar van 46 Dresses. Ik sprak deze Utrechtse girlboss over haar sociale onderneming en hoe ook jij de wereld kan verbeteren.

 

‘Find something to die for and then live for it’ is het motto van Margo. De sociale ondernemer uit Utrecht richtte 46 Dresses op om vrouwen blij te maken. Met 46 Dresses verhuurt ze mooie jurken en na tien klanten wordt er een (nieuwe) jurk gedoneerd aan een vrouw in financiële nood. Gaaf hè? Tijd voor een (video)interview!

 

 

Jurk huren?

Het liefst zou je voor elk feestje, zakendiner of bruiloft een andere jurk aantrekken. Maar elke maand een nieuwe jurk, dat wordt al snel een dure grap. Gelukkig is daar 46 Dresses, waar je een mooie jurk kunt huren. De meeste jurken kosten 29 euro per stuk. De heel bijzondere 59 euro per stuk. Met haar bijzondere concept verhuurt Margo inmiddels zo’n 10 jurken per week.

 

Leuk voor jou, leuk voor een ander

Na elke tien verhuurde jurken koopt Margo een nieuwe jurk. Deze jurk wordt gedoneerd aan een vrouw in financiële nood. Dit zijn doorgaans Nederlandse vrouwen die niet op bijstandsniveau leven, maar het financieel wel erg krap hebben, en al tijden geen mooie jurk meer hebben gekocht. Margo noemt deze groep ‘de nieuwe armen’. Want ook in Nederland heeft niet iedereen het zo goed om mooie jurken te kopen (of huren).  De nieuwe armen vallen precies tussen wal en schip en zijn daarom dé doelgroep van 46 Dresses.

 

De werkplek van Margo

Moodboard van Margo

Shoppen bij 46 Dresses

Prachtig!

Zelfs bruidsjurken en galajurken zijn er te huur

 

Doneer een jurk

Heb jij nog mooie jurken in je kast die je amper draagt? Verricht dan een goede daad en doneer jouw jurk aan 46 Dresses. 46 Dresses kan alle jurken gebruiken die er nog als nieuw uitzien, feestelijk zijn, kleurrijk en niet van ketens als H&M, Zara of Mango. Vooral de wat grotere maten zijn in trek, bijvoorbeeld maat 42, 44 en 46. Maar ook maat 40 of kleiner is van harte welkom. Neem vooral contact op met Margo als je iets wilt bijdragen aan 46 Dresses!

 

Meer weten? Neem een kijkje op de Facebookpagina van 46 Dresses. Hier kun je een jurk huren (of zelf één doneren – net als ik deed) of iemand aandragen die wel eens in het zonnetje mag worden gezet.

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *