The PADI Family 1


Er was een tijd dat seks nog veilig was en duiken gevaarlijk… Over seks zal ik het niet hebben, maar duiken is tegenwoordig niet meer onveilig te noemen. Natuurlijk is het een sport met risico’s, maar wie de instructies opvolgt en geen haai tegenkomt heeft minder kans op blessures dan een gemiddelde voetballer in een voetbalwedstrijd.

Duiken is dus niet zo gevaarlijk als mensen denken, maar ook nog eens een geweldige ervaring. Toen ik vorig jaar op een Cambodjaans bounty eiland zat mét een duikschool kon ik het dan ook niet laten om mijn PADI te halen. Hoe dat precies ging kan de liefhebber hier lezen.

In een notendop zijn er twee redenen om te duiken:
1. De prachtige vissen en koraalriffen die er onder water te zien zijn (en grotten, wrakken, etc.)
2. De kick van het onder water zijn eb rond kunnen zwemmen, kunnen ademen en je letterlijk zo vrij te voelen als een vis.

Nu ik mijn PADI heb mag ik altijd en overal duiken. Zo dook ik na Cambodja nog in Vietnam en Kenia. Beide vergelijkbaar met de wateren van Cambodja. De mooiste duikspots schijn je echter te kunnen vinden in Costa Rica, Caribisch gebied, Egypte, Malediven, Indonesië, Filipijnen en Australië. Duiken geeft je dus niet alleen meer mogelijkheden op vakantie, maar doet je ook beseffen dat er nóg meer wereld is om te ontdekken. Een must-do voor elke avonturier!

Geklieder op de WC-deur zette me aan ’t denken…

‘Mijn’ Bounty eiland.

De duikschool.
Tenue de plage.

Ik ben er klaar voor!

Zielsgelukkig na mijn allereerste open water dive.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “The PADI Family