5 European cities I want to visit 8Hoewel ik al best wat wereldse plaatsen op mijn naam heb staan, zijn er genoeg steden in Europa waar ik nog nooit ben geweest. Of slechts één dagje toen ik klein was. Deze steden staan hoog op mijn lijstje (en zijn nog dichtbij ook).

In Zuid-Oost Azië ben ik inmiddels als zes keer geweest, maar Berlijn, Rome of Praag? Nog niet één keer! Hoogste tijd dat ik een bezoekje breng aan deze steden ‘in de buurt’.

Berlijn

Mijn collega’s gaan er elk half jaar heen voor dé modebeurs Bread & Butter. Maar ook voor koffie, vintage en feestjes schijn je er aan het juiste adres te zijn. Mag ik ook?Rome

Deze stad staat het hoogste op mijn must-see lijstje. Als wereldreiziger schaam ik me bijna dat ik nog nooit in Rome ben geweest. Eén groot museum, mooi weer, lekker eten. Wat houdt me tegen?!

Londen

‘Ben je ook nog nooit in Londen geweest?!’, hoor ik jullie denken. Nou, gelukkig wel. Maar slechts één nachtje. Toen ik tien was. Tijd voor een waardige herkansing dus. Hier móet ik over mee kunnen praten.

Update: inmiddels ging ik meerdere keren naar LondenIstanbul

Volgens vriendinnen zeer de moeite waard en écht iets voor mij. In Istanbul schijnen oost en west samen te komen, letterlijk en figuurlijk. En het is er nog een stuk goedkoper dan Londen ook!Praag

De laatste van dit lijstje, maar ook over Praag hoor ik immer goede verhalen. Oost-Europees chic, mooie gebouwen én niet duur. Wanneer mag ik?

Welke Europese stad staat hoog op jouw lijstje?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “5 European cities I want to visit

 • Chantal

  Ik ben in alle 5 geweest en alle 5 zijn ze een dikke aanrader! Ben vooral fan van Rome, Londen en Berlijn… Zou het helemaal niet erg vinden om daar nog eens heen te gaan 🙂

 • Nancy

  Het zijn allemaal superleuke steden en ik zou er zo weer naar toe gaan (Istanbul nog nooit gezien trouwens). Maar als ik moet kiezen uit steden waar ik nog niet ben geweest dan zou ik ook graag eens naar de steden in Noord-Oost Europa gaan en ik ben nog nooit in Scandinavië geweest. Helsinki, Stockholm (ik denk Icebar!) maar ook Athene heb ik nog nooit gezien!

 • Nancy

  Nu weet ik gelukkig wel dat Athene niet in Scandinavië ligt haha, het ziet er vreemd uit die opsomming van mij hierboven. Maar goed, ik ben wel op allerlei eilandjes van Griekenland geweest maar Athene heb ik nog nooit bekeken… weird. Schijnt ook erg leuk te zijn!

 • Sheelagh A.

  Grappig, ik heb mezelf dit jaar als doel gesteld om Europa beter te leren kennen, je zou al het moois 'hier' bijna vergeten met die wereldreizen. (first world problems, ik weet het) Van deze steden ben ik alleen nog niet in Istanbul geweest, lijkt me wel geweldig. Verder zijn Edinburgh en Wenen ook aanraders, of ben je daar al geweest?