Mijn favoriete beautyproducten op reis


Forget about the make-up!

Nee, dit is geen advertorial. Gratis naar de pedicure in ruil voor een blogje is leuk, maar ik deel ook graag – proactief – mijn eigen tips met jullie. Deze beautyproducten zijn ideaal voor op reis.

Het afgelopen jaar maakte ik flink wat reisjes. Hierdoor weet ik inmiddels maar al te goed welke beautyproducten ik wel en niet wil meenemen als ik op vakantie ga.

Rituals gezichtszonnebrand
Zoals ik al eerder schreef heb ik sinds een paar jaar een wat vettere huid. Dit maakt mijn gezicht gevoelig voor puistjes, zeker als ik de hele dag zonnebrand op mijn gezicht smeer en loop te zweten. Met de gezichtszonnebrand van Rituals heb ik hier geen last van. Deze zonnebrand, die ik bij toeval kocht en ontdekte – voelt als een dagcreme, ruikt heerlijk en heeft ook nog SPF 30. Bovendien is hij nog betaalbaar ook!

Afbeelding: Rituals

Gezichtsdoekjes
In het dagelijks leven was ik mijn gezicht ’s morgens en ’s avonds met een cleanser. Op vakantie, bijvoorbeeld in de Sahara of op een camping, heb je niet altijd een wasbak en/of schoon water voor handen. Naar bed gaan met en vies gezicht is voor mij echter een no-go. Gezichtsdoekjes zijn dan de oplossing! Ik heb geen vast merk, maar die van Bodyshop, Etos en Albert Heijn hebben tot nu toe volstaan. Zolang er maar niet een te heftige geur aan zit!

Andrelon Opfrisser
Ook mijn haar wordt snel vet. Ik probeer het niet vaker dan om de dag te wassen. De dag dat ik het niet was gebruik ik soms droogshampoo, om het toch fris te ‘overleven’. Maar waarom ruikt droogshampoo altijd zo apart? En waarom voelen je handen zo vies als je even door je haar bent gegaan? Met Andrelon Opfrisser, die ik een keer in een goodiebag kreeg, heb ik nergens last van. Het is niet echt een droogshampoo, maar heeft wel die werking. Je smeert het in je haar en that’s it. Ruikt nog lekker ook!

Afbeelding: Andrélon

Chilly-doekjes
Over de producten van Chilly was ik vrij sceptisch. Ik ontving een setje op het Bloggers on Board-event, waar de producten ook gepresenteerd werden. Waar het op neer komt is dat het gel en doekjes zijn voor de ‘intieme verzorging’. Om je beneden even op te frissen dus. Normaal gebruik ik hier gewoon een douche voor. Producten kunnen je zuurgraad verstoren, zo heb ik mij altijd laten vertellen. Maar Chilly zou dat allemaal niet doen. Of het nu waar is of niet, als je twee dagen in Yosemite kampeert en niet altijd overal kan douchen, is het maar wat lekker even zo’n Chilly-doekje te kunnen gebruiken!

Afbeelding: Chilly

De zonnebril
Tot slot mijn beste beautytip, en nog de goedkoopste ook: een zonnebril! Ervan uitgaande dat je die al hebt natuurlijk! Met een zonnebril verbloem je vermoeide ogen, make-uploze ogen, etc. Je ziet er gewoon altijd net even beter uit met een bril op je kop!

PS Met deze tips zie je er misschien niet even top uit als je er normaal uit zal zien, maar je bent dan ook op vakantie. Zelf vind ik het dan wat minder erg om voor een natural look te gaan. Enjoy!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *