Over kangoeroes en krokodillen 2


Jumping Crocodile!

Vorige week donderdag verlieten we ons inmiddels vertrouwde Darwin. Vijf dagen later kwamen we aan in Alice Springs, de enige grote stad in het midden van Australië. 

Onze laatste middag in Darwin brachten we door op een cruiseschip. Ja, je leest het goed. Zo kom je nooit op een cruiseschip en zo zit je er twee keer per jaar! Van de zomer vertoefde ik vier dagen op de Ms. Zaandam. Dit keer was de Ms. Volendam aan de beurt. Een studievriend van LM werkt voor de Holland America lijn en legde die dag toevallig aan in Darwin. Hij was zo vriendelijk ons uit te nodigen, een rondleiding te geven én op een biertje te trakteren. Super leuk, ook om eens achter de schermen mee te kijken.

Donderdag vertrokken we richting Kakadu National Park, wat een flink stuk rijden was.  Onderweg maar een stopje doen bij Adelaide River, waar we een Jumpin Crocodile Cruise maakten. Geen Holland America lijn, maar een simpele boot die ons de gevaarlijkste dieren van Australië liet zien: krokodillen. Met een stuk vlees aan een hengel werden de beesten naar de boot gelokt, waarop de ‘salties’ – zoals zoutwaterkrokodillen genoemd worden – gretig toehapten. Daarvoor moesten ze wel een stuk uit het water springen, wat mooie plaatjes opleverde. Na de Adelaide River reden we door naar Kakadu National Park. De lange rit werd beloond met een prachtig uitzicht bij Ubirr. Daar sliepen we op een basic camping.

Ubirr, Kakadu
Yellow Waters, Kakadu

De volgende dag zagen we nog meer mooie uitzichten in het park en reden we verder naar Pine Creek. Onderweg hadden we even gezwommen bij de Edith Falls, vlakbij Katherine. De dag erna sliepen we in Mataranka, een klein plaatsje met natuurlijke warm waterbronnen. Even lekker chillen dus! Overigens zagen we in Mataranka ontzettend veel walliby’s, een soort kleine kangoeroes. Bij de eerste maakten we nog enthousiast foto’s, maar nadat de buren ze gevoerd hadden en de wallaby’s niet meer weg te slaan waren, vonden we het meer ongedierte worden. Ook langs de weg zie je hier ontzettend veel wallaby’s. Dode wallaby’s welteverstaan. En dode koeien. De wegen lijken makkelijk hier: lang en recht. Je aandacht kan daardoor echter snel verslappen. Oppassen dus. Zeker in het donker: dan wordt rijden sowieso afgerijden en dat doen wij dus ook niet. Goed hè?

Zondag weer de van in voor weer een lange rit: op naar Tree Ways, het kruispunt waar je af kunt slaan richting de oostkust. Maar wij reden – na een nachtje op de camping in Tree Ways te hebben geslapen – weer verder richting het zuiden. Onze volgende bestemming: Alice Springs. Halverwege gestopt om de rotsen bij Devil’s Marbles te bekijken: een grote verzameling rotsen die op een onnatuurlijke manier lijken te zijn neergezet. Deze rotsen zijn echter op een natuurlijke manier gevormd. Erg bijzonder!

Wallaby in Mataranka
Devil’s Marbles
En zo kwamen we na weer een lange dag in de van maandag aan bij Alice Springs, middenin Australië. Alice Springs is de gateway naar prachtige natuurwonderen als Uluru, ook bekend als de Ayers Rock, en Kings Canyon. Deze gaan we dan ook zeker de komende dagen bekijken. Daarover dus later meer!

Keep you posted!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Over kangoeroes en krokodillen