Interview: op de thee bij Yasmin van Fabulous Hightea 2


Bron: Instagram Fabulous Hightea.
Afgelopen maandag dronk ik koffie met businessbabe Yasmin van den Enk. Yasmin heeft sinds een jaar haar eigen theelabel Fabulous Hightea en is inmiddels fulltime ondernemer. Lees hier hoe ze dat heeft bereikt.

Yasmin van den Enk is 26 jaar en is de oprichter en eigenaar van theelabel Fabulous Hightea. Begin dit jaar stopte ze als storemanager bij Ice-Watch en stort zich nu volledig op haar bedrijfje. Haar thee is na nog geen jaar tijd verkrijgbaar bij dertien horecazaken en op haar webshop. Ik vroeg Yasmin naar haar carrière als ondernemer.

Yasmin.
Je hebt je eigen bedrijfje Fabulous Hightea. Kun je vertellen wat dit precies inhoudt?
Yasmin: “Fabulous Hightea (FHT) is een theemerk bestaande uit losse thee, zonder toevoegingen van suikers of e-nummers. Mooie en bijzondere smaken, zoals de ‘droomvlucht‘. Het is thee hoe thee hoort te zijn.”

Hoe kwam je op het idee dit te gaan doen en hoe ben je begonnen?
“Zelf ben ik een echte theedrinker. Mijn vriend en ik houden van uit eten gaan, maar ik miste vaak een theebeleving. Je kunt vaak kiezen uit een latte, cappuccino, espresso, etc, maar bij thee heb je meestal vaak gewoon het ’theezakje’, dus ik dacht ‘dat kan anders’. Zo ben ik FHT begonnen. Op een zaterdagmiddag bedacht en die week erop had ik mijn afspraak bij een eerste horecazaak.”

‘Echte’ thee.

Kom je uit een ondernemersfamilie?
“Mijn familie is niet bepaald ondernemend, maar wel carrièregericht Wij houden van hard werken en doen wat jezelf leuk vindt.”

Hoe ziet een dagelijkse dag van jou eruit? 
“Dat verschilt erg per dag. Geen dag is hetzelfde. Soms heb ik vier afspraken op één dag bij verschillende horecazaken, een andere keer heb ik lunchafspraken met andere ondernemende vrouwen om elkaar te helpen of te inspireren.”

Deze smaak heet – heel toepasselijk – ‘Sweethearts’.
Waar staat Fabulous Hightea over twee jaar?
“Ik hoop uiteindelijk internationaal te gaan. Dat FHT over twee jaar bij verschillende zaken ligt in de Benelux of misschien wel Amerika.”

Hoe laat jij Fabulous Hightea groeien?
“De zaken die ik interessant vind benader ik telefonisch of via social media voor een samenwerking. Soms ga ik langs. Ik merk dat dit werkt dus ik blijf ermee doorgaan.”

Businessdate met Fabulous Yasmin.
Heb je tips voor andere jonge vrouwen die ook voor zichzelf willen beginnen?
“Als je een idee hebt en je erin gelooft en denkt dat het gaat werken, ga er dan voor! In het begin heb ik vaak genoeg te horen gekregen ‘is dit verstandig?’ En ‘waarom ga je niet op zoek naar een baan?’ Maar ik heb altijd in mezelf geloofd en dat doe ik nog steeds. Dus blijf bij jezelf en durf!”

Ken je nog een handige app of tool voor ondernemers?
“Voor social media gebruik ik de apps Tagsforlikes en Repost (handig voor als mensen iets over jouw product plaatsen) en ik gebruik de app Evernote veel. Als me iets te binnen schiet dan noteer ik het direct in Evernote. Het is een soort dagboek, inclusief wachtwoord ;-)”
Volg Yasmin op Instagram (al 3.300 volgers!) en koop haar thee hier (al vanaf € 4,10).
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Interview: op de thee bij Yasmin van Fabulous Hightea