Vier apps om je succesvoller te maken op Instagram 3


Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Instagram is niet alleen verslavend leuk, maar kan ook een uitstekend marketing-middel zijn voor je bedrijf. Met deze vier apps word je nog succesvoller op Instagram.

Negin Mirsalehi werd er groot mee. En Kirsten Jassies heeft er haar werk van gemaakt. Instagram is zo veel meer dan ‘een foto-app’. Onderschat het medium niet en haal er je voordeel uit: Instagram is een perfect marketing-kanaal. En in combinatie met deze vier apps nog succesvoller.

PicsArt
Je hebt ongetwijfeld meer van dit soort apps, maar ik gebruik PicsArt om tekstjes en plaatjes toe te voegen aan mijn foto’s. Wel oppassen, want PicsArt kan je Insta’s ook juist minder mooi of minder professioneel maken. Maar wie het goed doet kan een hoop ‘likes’ verwachten.

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Regram
In tegenstelling tot Facebook en Twitter, kan je bij Instagram geen posts van anderen verspreiden. Meestal maakte ik dan ook een printscreen van andermans foto, om deze vervolgens zelf opnieuw te posten met de hashtag ‘regram’, Dat is nu verleden tijd. Met apps als ‘Regram’ kun je gemakkelijk een foto van een volger ‘reposten’. Handig voor als jij of je product op de foto staat!

Tagsforlikes
Met de app TagsForLikes ontdek je wat de populairste hashtags zijn voor bepaalde onderwerpen. Post jij bijvoorbeeld een prachtig kopje koffie, dan kun je het beste de volgende hashtags gebruiken: #coffee #cafe #instacoffee #cafelife #caffeine #hot #drink #coffeeaddict #coffeegram #coffeeoftheday #cotd #coffeelover #coffeelovers #coffeeholic #coffiecup #coffeelove #coffeemug #coffeelife. Ik zou adviseren om niet alles te plaatsen, maar er drie uit te kiezen die de lading dekken. Zo word je goed gevonden door andere #coffeelovers.

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Withagram
Hier heb je ook meerdere varianten van, maar Whitagram voegt zo’n mooi wit randje aan je foto toe. Dit geeft rust op je account en zorgt ervoor dat panorama-foto’s beter uitkomen op Instagram. Tip: voeg een filter toe aan je foto vóór je deze aanpast met Withagram. Doe je dit andersom, dan is je witte randje niet zo wit meer, maar bijvoorbeeld geel door de filter ‘Valencia’ 😉

Gebruik jij deze apps? En heb je nog andere tips? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Vier apps om je succesvoller te maken op Instagram