Acht dingen die ik wil doen in mijn nieuwe levensjaar 7


Woehoe, gisteren was ik jarig en begon ik weer aan een nieuw levensjaar. Afgelopen jaar is bijna niet te overtreffen, maar met deze goede voornemens ga ik mijn best doen het zeker te evenaren. 

Door mijn half jaartje in Australië is het natuurlijk moeilijk om mijn nieuwe levensjaar weer een beetje leuker te maken dan mijn afgelopen levensjaar. Toch ga ik mijn best doen de komende twaalf maanden weer minstens zo gelukkig te zijn als toen ik 26 was. Daarvoor ben ik gaan nadenken: wat maakt mij gelukkig? Wat zou ik – los van altijd reizen 😉 – nou graag willen doen? Het antwoord is onderstaand lijstje vol nieuwe dingen en plekken.

1. SUP’pen
Ik had ook ‘surfen in Australië’ kunnen zeggen, maar dan zou ik de lat wel heel hoog leggen. En dat lijdt alleen maar tot teleurstellingen. Een keertje SUP’pen wil ik ook heel graag eens doen, en dat kan gelukkig heel goed dicht bij huis, Bij de Molen in Utrecht bijvoorbeeld, of in de Oude Gracht. Vakantie in eigen stad, heerlijk! Als iemand trouwens een andere mooie SUP-locatie weet, hoor ik het graag!

2. Surfen
Oké, toch ook maar weer een keer surfen. In Perth nam ik eind vorig jaar mijn eerste surfles ooit. Dat bleek lastiger dan gedacht, maar wel verslavend. Ik wil weer! Maar aangezien ik niet in Australië woon en dus niet even de metro naar Scarborough Beach (of Bondi) kan pakken, zit er niets anders op dan eens een surflesje in Nederland te boeken. In Noordwijk bijvoorbeeld. Of Scheveningen. Of Wijk aan Zee. Iemand tips?

Mijn eerste surfles (Perth, Australië)

3. Schaatsen
Wederom een sportief doel, maar schaatsen lijkt mij vooral heel gezellig. Aangezien ik de winter afgelopen jaar heb overgeslagen, heb ik zowaar wel weer zin in sneeuw, ijs, koek en zopie, en ja, schaatsen dus. Hopelijk eens op de Amsterdamse grachten, maar de Utrechtse grachten of een andere mooie locatie vind ik ook prima. Waar schaatsen jullie het liefste? En nee, New York zit er even niet in 😉

4. Halve marathon 
Ik heb het al eens snel genoemd, maar ik loop dit jaar dus mijn eerste halve marathon. Dat wordt nog pittig, want nee, ik heb inderdaad nog niet veel getraind. Maar ik ga dit ding uitlopen, of ik nou en goede tijd ga neerzetten of niet! Het wordt trouwens de Berenloop op Terschelling in november. Wel weer een mooie mijlpaal voor mijn nieuwe levensjaar toch?

Throwback naar Mudmasters 2014

5. Srprs.me
Naast een weekje Terschelling wil ik – uiteraard – zeker ook meer tripjes gaan maken. Voor het voorjaar staat alweer een mooi reisje op de planning (daarover later meer), maar wat ik ook echt graag wil doen dit jaar, is op pad met Srprs.me. Het concept: je boekt een ticket, maar je weet nog niet waarheen. Ik kan niet wachten!

6. Rome
Daar is-ie weer hoor! Ik roep al zolang dat ik heel graag naar Rome wil. Want ik ben daar dus nog nooit geweest. En het is zo dichtbij. En zo mooi. En zulk lekker weer. En zulk lekker eten. En goede wijn. En koffie. Voorjaar 2016 dan eindelijk maar gaan?

De wijn alleen al is een goede reden om te gaan denk ik…

7. Nieuwe website
Vooruit, ook nog een ‘serieus’ doel op mijn lijstje. Voor Artikel 2.55 zou ik heel graag een nieuwe website laten ontwerpen. Een strak design, professionele opmaak, de juiste tabjes en tekstjes, een wereldkaartje, overstappen naar WordPress, je kent het wel 😉 Nu nog mijn vriend, die IT’er is, lief aankijken…

8. Naar een openluchtbioscoop
In Australië ging ik voor het eerst naar een openluchtbioscoop. Wat was dat leuk zeg! Je voelt je alsof je in een film zit, terwijl je ondertussen lekker naar een film zit te kijken. We zagen Gone Girl, dronken een wijntje erbij, en genoten van de ervaring. Daarom zou ik dit ook graag eens in Nederland doen. Het vakantiegevoel dichtbij huis, door een film te kijken in de open lucht. Een drive-in-bioscoop is een optie, maar ook een fijne roof-top-cinema of de open-air-cinema bij De Molen vind ik helemaal goed. Wie heeft ervaring?

De openlucht-bios van Perth (Kings Park).

Natuurlijk heb ik nog véél meer dingen op mijn bucketlist staan, maar deze acht dingen zijn lekker concreet en zeker te realiseren komend jaar. Het is alleen een kwestie van doen, maar dit blogje is een mooie stok achter de deur. 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Acht dingen die ik wil doen in mijn nieuwe levensjaar