9x Tools en gadgets voor digital nomads [+winactie!] 3


Wat heeft een digital nomad zoal nodig?

Wie locatie-onafhankelijk werk heeft, kan elke maand in een andere stad wonen. Bangkok of Lissabon bijvoorbeeld, of Memphis of Las Palmas. Maar niet zonder de nodige tools en gadgets! 


Natuurlijk, de eerste stap naar een leven als digital nomad is het vinden (of creëren) van werkzaamheden die je locatie-onafhankelijk kunt uitvoeren. Maar ben je eenmaal bezig, dan maken deze tools en gadgets je #workfromwherever-lifestyle een stuk makkelijker. Mits er wifi is natuurlijk! 😉

Tip: scroll meteen door naar nummer 9 voor de winactie: ik geef een powerbank weg! 

1. NomadList

Misschien had je het al door: ik ben een beetje verslaafd aan NomadList. NomadList is een vergelijkingssite die altijd laat zien waar je als digital nomad op dat moment het beste kunt wonen en werken. Momenteel staat Bangkok bovenaan, gevolgd door Koh Lanta. En ik kan uit eigen ervaring zeggen dat NomadList het bij het juiste eind heeft 😉 Topsite!

Koh Lanta

2. Workfrom

WorkFrom is het broertje van NomadList. WorkFrom is eveneens een handige site die is opgericht door de Nederlandse online ondernemer Pieter Levels. De site laat zien waar je op elk plek het beste kunt werken. Ideaal voor digital nomads die op locatie een fijne werkplek zoeken! In mijn eigen Utrecht is dat Seats2Meet, maar in Wellington kun je bijvoorbeeld bij Joe’s Garage terecht.

3. Hootsuite

De social mediaexperts onder ons zullen Hootsuite waarschijnlijk wel kennen. Hootsuite is – net als bijvoorbeeld Tweetdeck – een online tool waarmee je berichten kunt inplannen op social media. Voor Instagram kan dit overigens niet, en voor Facebook kan je het ook op Facebook zelf inplannen, maar voor Twitter is het echt ideaal. Tenminste, als je berichten de wereld in wilt helpen terwijl je niet zeker weet waar en wanneer je wifi hebt (of in een andere tijdzonde leeft dan je volgers).

Wellington

4. MoneyBird

Hier heb ik al vaker over geschreven, maar ik blijf het een superhandige en fijne online tool vinden. Met MoneyBird kan je gemakkelijk offertes en facturen aanmaken, versturen, herinneringen versturen en betalingen registreren. Niet alleen handig voor een overzichtelijke administratie, maar ook voor een online administratie waar je altijd bij kunt. Tot drie facturen per maand is het gratis. Daarna kost het maandelijks een tientje.

5. Spotify

Ik denk bij iedereen bekend, maar ik wil graag nog even toelichten waarom deze app ook juist op reis heel handig is. In Nederland gebruikte ik altijd gratis Spotify. Ik had toch overal internet. In het buitenland heb ik echter niet altijd wifi, en dat betekent dat je dan ook geen muziek kunt luisteren via de gratis Spotify-app. Daarom betaal ik nu maandelijks een paar euro voor onbeperkt en offline muziek. Zo kan ik ook in Thailand muziek luisteren én in Nieuw-Zeeland hardlopen met mijn favo deuntjes over een verlaten strand!

Het strand van de Kapiti Coast in Nieuw-Zeeland

6. Skype

It’s a classic, maar zonder Skype kan een digital nomad eigenlijk niet. Tenzij je je helemaal scheel wilt betalen aan telefoonkosten natuurlijk! Via Skype kan je nog makkelijker bellen met klanten en opdrachtgevers dan dat je in Nederland zou langsgaan. Eveneens handig voor interviews en dergelijke en om contact te houden met het thuisfront natuurlijk. Scheelt ook in Nederland een hoge telefoonrekening!

7. GoogleDrive

Sinds kort heb ik een betaald account bij GoogleDrive. Ik heb namelijk laatst al mijn documenten en afbeeldingen op GoogleDrive gezet, en dat waren er zoveel dat ik uit mijn gratis account groeide. Het is die twee dollar per maand echter dubbel en dwars waard. Want ik ben als de dood dat mijn laptop het opeens begeeft of op reis gestolen wordt (of ik er een Bintang overheen laat vallen) en ik al mijn documenten en afbeeldingen kwijt ben. Dat was natuurlijk altijd al erg, maar zou helemaal een ramp zijn nu ik voor mezelf ben begonnen en mijn laptop mijn leven én inkomstenbron is. The cloud is the answer! Ik kan nu altijd en overal bij al mijn bestanden.

Prima accommodatie, gevonden via Booking.com

8. Accommodatie-apps

Als ik op reis ga of ben, boek ik eigenlijk al mijn accommodatie via apps. Meestal zijn dat de Airbnb- en Booking-app, maar ook via Wimdu (een soort Airbnb) heb ik wel eens geboekt. Ik vind het handig dat ik vrijwel alle accommodatie die er beschikbaar is in één overzicht kan zien en kan filteren op de dingen die ik belangrijk vind (prijs, locatie, waardering, wifi, etc.). Hoe zoek en boek jij je accommodatie altijd?

9. Mobiele oplader

Last but definitely not least: een digital nomad kan niet zonder mobiele oplader, ook wel bekend als powerbank. Met een powerbank kun je je mobiel (of andere devices) opladen zonder stopcontact en zit je dus nooit meer met een lege batterij. Je moet de powerbank natuurlijk wel van te voren opgeladen hebben.

De Xiaomi powerbank via Telefoonhoesjestore.nl

Van Telefoonhoesjestore.nl kreeg ik de Xiaomi powerbank toegestuurd om die te testen voor deze blog. And so I did! Met de powerbank kun je je smartphone één keer volledig opladen. De mobiele oplader kost op Telefoonhoesjestore.nl 19,95 euro, maar ik mag er één gratis weggeven aan mijn lezers! Laat onder deze blog of op Facebook (tot en met 27 mei) even weten dat je de powerbank wilt winnen (en waarom), dan maak ik de winnaar zaterdag 28 mei bekend. Je kunt op Telefoonhoesjestore.nl uiteraard ook terecht voor telefoonhoesjes.

Wat is jouw favoriete online tool of gadget op workation? 

N.B. Voor deze winactie heb ik samengewerkt met Telefoonhoesjestore.nl. Ik heb hiervoor geen geld gekregen. Wel mocht ik de powerbank houden. 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “9x Tools en gadgets voor digital nomads [+winactie!]

 • Lotte - scratchingmymap

  Leuke winactie! Als echte smartphone addict is mijn iphone dan ook regelmatig leeg als ik op reis ben dus zo'n powerbank komt goed van pas. In de zomer ga ik naar Frankrijk en zal ik slapen in een yurt. Daar heb ik vast geen stopcontact ter beschikking dus dan zal deze powerbank mijn redder in nood zijn… 🙂

 • Anita H.

  Ik ben mijn powerbank kwijt. Ik vermoed dat die wel ergens hier in huis ligt. Maar ik ben zo'n enorme sloddervos. Eigenlijk onmisbaar; mijn telefoon redt het lang niet altijd tot het einde van de dag.
  sepia [at] home . nl

 • Kaylani Logister

  Oh yass, die powerbank lijkt me ontzettend handig! Het festivalseizoen komt eraan en zo ga ik binnenkort ook voor het eerst ècht op vakantie! En op de momenten waarop je je mobiel het hardst, nodig hebt, is hij natuurlijk leeg. Dan zou die powerbank dus wel goed van pas komen haha!