De vijf meest gestelde vragen over mijn reis naar Kenia


Kenia

Kenia, here I come! Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over mijn aankomende reis naar Kenia met Getaway Travel en Justdiggit (en de daarbij horende antwoorden)!

Eind april won ik een reis naar Kenia op het bloggersevent van Getaway Travel. En omdat ik daar zoveel vragen over heb gekregen (en al bijna ga!) praat ik je in deze blog even bij. Dit werd mij zoal gevraagd over mijn reis naar Kenia.

1. Hoe krijg je het weer voor elkaar?

Deze vraag kan je op twee manieren opvatten. Op de eerste manier is het een enthousiaste, retorische vraag. Een soort van: “Jeetje, wat ontzettend gaaf voor je!”. Dankjewel, inderdaad! Op de tweede manier is het meer een soort “Jeetje, hoe kan jij zoveel mazzel hebben dat je gewoon een gratis vakantie naar Kenia wint?” Dit vind ik meer een beetje afgunstig. En onterecht.

Ik vind het geen ‘mazzel’ dat ik een reis naar Kenia heb gewonnen. Mazzel is het als je een briefje van vijftig euro op straat vindt. Dat is geluk hebben! Maar aan deze prijs winnen heb ik zelf ook een aandeel gehad. Ik begon namelijk zeven jaar geleden met bloggen, ging 21 april naar het Bloggersevent van Getaway Travel, en deed mee aan hun ‘winactie’ om de leukste reisquote te bedenken met de insteek ‘iets goeds doen voor een ander’. Ik heb lang nagedacht over mijn quote, maar uiteindelijk werd het deze:

Mijn reisquote

Best leuk toch? 🙂 Ik had er zelf in ieder geval best vertrouwen in, en dat bleek terecht: mijn quote werd door Getaway Travel genomineerd voor de top 3! Vervolgens zou de quote met de meeste likes (binnen een uur!) winnen. Tja, ook dat liet ik natuurlijk niet aan ‘het lot’ over. Ik vroeg familie, vrienden en bekenden op het event of ze wilden stemmen op mijn quote. In ieder geval genoeg mensen gaven mij het voordeel van de twijfel, want mijn reisquote bleek na een uur de meeste likes te hebben gekregen! Ik ga naar Kenia!

Overigens ben ik ook dé persoon om met Getaway Travel naar Kenia te gaan, en daarmee de nieuwste samenwerking met Justdiggit te promoten. Voor elk reisverhaal dat mensen namelijk op Getaway Travel plaatsen, wordt een donatie gedaan aan Justdiggit, die de opwarming van de aarde tegengaat met projecten in onder andere Kenia. Want wist jij dat reizen (en zeker vliegen) ontzettend milieuvervuilend is? Zie ook het filmpje hieronder! Als frequent flyer ben ik daarom zeker de persoon om iets terug te doen voor de aarde, en de samenwerking te promoten. Ik zet me graag in voor het goede doel!

  

2. Wanneer ga je?

Direct nadat ik de prachtige check in ontvangst had genomen, werd meteen besproken wanneer de reis zou plaatsvinden. Waarschijnlijk zou dat mei/juni zijn of anders september/oktober. Dit omdat er dan mensen aanwezig zijn bij de projecten van Justdiggit die mij zouden kunnen rondleiden. Aangezien ik liever vandaag dan morgen ga, maar in mei al behoorlijk ‘vol’ zit, werd het juni. Ik vertrek dus over een maand al naar Kenia! Op 6 juni om precies te zijn.

Foto: Getaway Travel

3. Mag je iemand meenemen?

Dat was niet echt de insteek. Het is immers geen ‘echte’ vakantie, maar een ‘soort van’ persreis. Ik heb gewonnen als blogger en ga ook op reis als blogger. Ik ga de projecten van Justdiggit bezoeken en zal daarvan verslag doen. Maar natuurlijk zal ik – gelukkig – ook wat meer van het land zien (en ook daarover gaan schrijven). Anyway, ik ga dus alleen.

Met mijn tweelingbroer in Kenia in 2012
Een babyolifantje in Kenia


4. Ben je al eens in Kenia geweest?

Oke, ik geef het toe: ik ben dus al eens in Kenia geweest. Kijk, daar mag je me best een mazzelaar voor noemen! Ik ging in januari 2012 naar Kenia met mijn moeder en mijn broers. Eerst op safari, daarna nog een paar dagen aan het strand. En mocht je het je afvragen: ik vind het totaal geen straf om nog eens naar Kenia ten gaan. Ten eerste is het een prachtig land waar ik graag nog eens heen wil gaan, en ten tweede zal dit een heel ander soort reis zijn, met een andere insteek, ander gezelschap en in een andere periode in het jaar.

Op safari in 2012
Bij de Masai in 2012


5. Wat ga je daar allemaal doen?

De reis zal totaal zeven dagen duren. Twee daarvan zal ik de projecten van Justdiggit in Amboseli National Park bezoeken en daar verblijven. De overige vijf dagen ga ik op rondreis door een ander gedeelte van Kenia. Ik ga onder meer naar Lake Nakuru en het Masai Mara Reserve, en ga lokale the- en koffieplantages bezoeken en koeien melken 😉 Zin in! Verder zal er uiteraard veel worden gefotografeerd en gefilmd. En aantekeningen maken natuurlijk!

Amboseli National Park
Amboseli National Park
Dolfijnen voor de kust nabij Diani Beach

Iemand nog vragen? Ik beantwoord ze met liefde! En ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van mijn Kenia-vorderingen op Artikel255.nl én op social media! 

Volg me op:

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *