Maastricht Hotspot Update: Mabi City Centre Hotel, cocktails, chocola en meer


Linda Moes in Maastricht voor Artikel 2.55

 

Ken jij deze nieuwe hotspots van Maastricht al? De Limburgse hoofdstad blijft vernieuwen en dat maakt een citytrip Maastricht altijd weer een goed idee. En dus reisde Linda voor Artikel 2.55 af naar het zuiden.

 

Wil je even aan de drukte en stress van je werk en de Randstad ontsnappen, dan is Maastricht always a good idea! Zodra je de trein instapt begint het vakantiegevoel. Een rechtstreekse trein brengt je in 2,5 uur van Amsterdam (en 2 uur vanaf Utrecht) naar het verre zuiden: Maastricht. En in Maatricht is het altijd vakantie, weer of geen weer!

 

Mabi City Centre Hotel

Ik sliep in het Mabi City Centre Hotel, op een kleine 15 minuten lopen vanaf het station. Vijf minuten met de bus kan ook maar het is een leuke wandeling door het hippe Wyck en over de brug over de Maas. Het hotel is gevestigd in een oude bioscoop (MaBi = Maastricht Bioscoop) en hier wordt overal in het hotel met subtiele hints naar verwezen. Daarnaast is er ook nog een echt bioscoopzaaltje in het hotel waar je elke avond een film kan kijken. Ook mijn hotelkamer leek wel een bioscoopzaal, want vloer, muren en plafond waren allemaal zwart. Daardoor is het er erg donker maar aangezien ik alleen maar op m’n kamer was om te slapen was dat ideaal! Wil je ook werken op je kamer, dan zou ik kiezen voor een witte kamer (dat kan namelijk ook). De badkamer is klein maar heeft alles wat je nodig hebt, inclusief een hele chille douche.

 

De straat van Mabi

De Twisted Hotel Bar (en lobby)

Mijn kamer

Badkamer bij Mabi

Hotel Mabi

 

Borrelen en ontbijten: gratis cava en censored drinks

Borrelen bij Mabi kan in de Twisted Hotel Bar. Elke middag kun je hier terecht voor een gratis glaasje cava en een hapje maar probeer ook zeker een ‘censored drink’. Ik dronk hier een ‘censored drink’ wat een glaasje sherry bleek te zijn! En het smaakte extra goed met coppa ham met chocola. Een beetje ‘twisted’ maar erg lekker!

Ik mocht gratis aanschuiven*, maar normaal betaal je 15,50 euro voor een uitgebreid ontbijt bij Mabi. Het ontbijt wordt geserveerd in Little Cannes, een lichte ontbijtzaal met marmer, goud en veel planten. Op het ontbijtbuffet staat alles wat je wilt: vers fruit, eieren en spek, warme broodjes, yoghurt, koffie etc. Een eitje wordt vers voor je gebakken en ze kwamen zelfs versgeperste sinaasappelsap van de markt brengen!

 

De ontbijtzaal van Mabi

It’s a jungle out there!

 

Maastricht aan Tafel: Le Bon Vivant

In Maastricht hoef je nooit ver te zoeken naar lekker eten en de keuze is reuze! Tijdens mijn bezoek aan deze bourgondische stad was het ‘Maastricht aan Tafel’, een soort Maastrichtse Restaurantweek. Gedurende een periode in de zomer en de winter kun je in verschillende restaurants geniet van een driegangenmenu voor het symbolische bedrag van 25,55 euro, waarvan een deel naar het goede doel gaat. Ik ging eten bij Restaurant Le Bon Vivant, een klein gezellig restaurant in een gewelvenkelder. Goede service, heerlijk eten en verrassende smaakcombinaties. Zo at ik hier o.a. een creme brulee van eendenlever, nomnomnom! De volgende (winter)editie van ‘Maastricht aan Tafel’ is in januari maar ook tussendoor kun je natuurlijk terecht bij dit restaurant voor een gezellige culinaire avond.

 

Het bekendste plein van Maastricht

 

Speakeasy cocktailbar

In Maastricht houden ze wel van een biertje en aan kroegen geen gebrek. Maar wist je dat Maastricht ook een ‘speakeasy’ cocktailbar heeft? In het hippe Wijck zit cocktailbar Mr. Smith. Het zit een beetje verstopt en je moet aanbellen om binnen te komen. Vervolgens wordt je persoonlijk welkom geheten en worden de lekkerste cocktails voor je klaar gemaakt. En ik kan het weten want tijdens mijn verblijf in Mabi Hotel kwam Pieter van Veldhoven (één van de oprichters van Mr. Smith) in mijn hotelkamer langs om een cocktail te shaken!

 

Sprinkhaan met chocola

Hou je van koffie en chocola? Breng dan zeker een bezoekje aan Darq. Je kan hier goede koffie drinken en extreem lekkere chocola eten maar nog leuker is om een chocoladeproeverij te doen! Blind chocola proeven (blinddoek optioneel) zorgt ervoor dat je extra goed proeft en het is leuk om te raden wat het nou precies is. Spoiler: ik at zelfs een sprinkhaan met chocola! En dat is lekkerder dan je denkt! Deze chocoladeproeverij is alleen tijdens een Maastricht Midweekend te boeken. Lees hier meer!

 

Chocola all over

Wat proef ik?

Een sprinkhaan…

 

Shoppen

Maastricht is ook een perfecte stad om te shoppen. Je vindt er vrijwel alle grote ketens maar ook heel veel leuke boetiekjes. Lekker slenteren door de steegjes en overal weer wat nieuws ontdekken. Ook fijn: een terrasje om even bij te komen is nooit ver weg! Zelfs in de regen zaten veel terrasjes gewoon vol omdat ze vaak overdekt zijn met parasols. Aan de andere (rechter)kant van de Maas (waar ook het station ligt) vind je de wijk Wyck (spreek uit: Wiek). Dit is de oudste maar ook de hipste wijk van Maastricht. Hier geen grote ketens maar wel veel kleine boetiekjes, woonwinkeltjes en koffiezaken. Ideaal dus om een leuk aandenken aan Maastricht te kopen.

 

De prachtige Dominicanenkerk (en Coffeelovers)

Hmmm bagels!

 

Stadswandeling met een local

Ik was al eens eerder in Maastricht geweest maar dit keer zag ik veel meer van de stad. Ik werd namelijk rondgeleid door een echte local. Tanja Olivers liep met ons de hele stad door (door weer en wind) en liet ons de mooiste straatjes, kerken, markten en verborgen pareltjes zien. Heb je wat meer tijd of wil je Maastricht echt goed ontdekken, dan is het zeker leuk om een keer zo’n stadswandeling te boeken.

 

Op pad met Tanja

 

Meer Maastricht?

Meer lezen over Maastricht en de leukste hotels, restaurants en dingen om te zien en doen? Op Artikel 2.55 verschenen al eerder blogs over Maastricht:

 

Wat is jouw favo hotel, restaurant en bezienswaardigheid in Maastricht?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg Linda op Instagram.

 

* Linda’s trip naar Maastricht vond plaats op uitnodiging van Mabi City Centre Hotel. Dat doet uiteraard niets af aan haar mening over het hotel en de stad.
Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *