18 goede voornemens voor 2018 6


Foto By José Chan

 

Hoewel 2017 voor mij persoonlijk een heel fijn jaar was, kan het natuurlijk altijd nóg beter. En dan heb ik het niet over meer werk of  vaker op reis, maar over inhoudelijke verbeteringen. Ook buiten werk en reizen! Dit zijn mijn goede voornemens voor 2018.

 

Doe jij aan goede voornemens? Veel mensen vinden het stom, maar voor mij is het de kans om mijn wensen en doelen uit te spreken. Als ik iets opschrijf en openbaar maak, dan ‘moet’ ik het wel doen. Een goede stok achter de deur en bovendien geloof ik erin dat dromen die je uitspreekt en omzet in doelen sneller uitkomen! Komt ‘ie:

 

1. Fijn huisje kopen met een buiten en verhuizen naar een leuker buurtje

De jacht is geopend! Mijn vriend en ik zijn sinds november serieus op huizenjacht. We wonen nu in een fijn appartement, maar missen een (klein) buiten en zouden een gezellig buurtje ook erg leuk vinden. En ja, we blijven in Utrecht! Ik ben om 😉

 

2. Een ‘passief inkomen’ genereren

Want meer werken wil ik niet, maar meer verdienen wel 😉 Even zonder dollen: passief inkomen was één van de bingo-woorden tijdens Nomad Cruise. Em dat snap ik wel, want verdienen terwijl je niet daadwerkelijk uren hoeft te maken is natuurlijk erg fijn. Die uren moet je wel eerst investeren, bijvoorbeeld door een boek te schrijven of een online cursus te ontwikkelen. Een passief inkomen naast mijn gewone inkomen zou een fijn extraatje zijn!

 

3. Drie keer in de week blijven sporten (waarvan één keer in de week yoga)

Zodat ik lekker in mijn vel blijf zitten én in mijn hoofd. Sinds Panama sport ik drie keer in de week via OneFit en ik voel me, ja, lekker fit en dat bevalt me wel. Ik doe vooral bootcamp, powerbootcamp, yin yoga en bikram yoga. Iemand nog tips?

 

4. Drie keer in de week blijven bloggen + één video

Om daarmee – eindelijk!!?? – de 10.000 UMV aan te tikken op mijn blog. En de 1.000 abonnees op YouTube. Op Facebook hoop ik te groeien naar 1.500+ volgers en op Instagram naar 2.000+ volgers. Niet omdat cijfers het belangrijkse zijn, maar omdat ik met meer bereik meer samenwerkingen kan aangaan en jullie nog meer leuke content kan voorschotelen. Ik produceer trouwens nu ook al deze hoeveelheid content, dus vooral door blijven gaan is mijn voornemen!

 

5. Jaaromzet verhogen met 50 procent

Ambitieus of realistisch? Ik denk dat het haalbaar is! Ten opzichte van mijn eerste jaar als ondernemer draaide ik afgelopen jaar ook een omzet van méér dan 50 procent hoger. Bovendien heb ik dus plannen voor extra passief inkomen. En ik ben inmiddels natuurlijk lekker ingewerkt 😉 Duim je mee?

 

6. Persreis buiten Europa

Vorig jaar had ik als doel om een eerste persreis naar het buitenland op eigen titel binnen te halen. Dat lukte: ik ging naar Duitsland, Oostenrijk en Italië. Voor 2018 hoop ik een intercontinentale reis binnen te slepen. Jamaica zit in de pijplijn. Duim je weer mee? 😉

 

7. Boek schrijven

Jaja! Dit gaat met niet zo zeer om het passieve inkomen dat ik hiermee kan genereren, want een boek is geen goudmijn. Een boek uitbrengen lijkt mij gewoon héél gaaf. Het is iets waar ik als schrijver als jáááren van droom. Wordt 2018 mijn jaar?

 

8. Een mooie reis buiten Europa met mijn vriend

Eerst ‘even’ een huis kopen, daarna hopelijk weer op pas! Hoog op mijn bucketlist staan nog steeds Utah, Zuid-Afrika en Japan. Maar ook naar Sri Lanka, Myanmar en Filipijnen zou ik graag gaan. En terug naar Thailand en Indonesië…

 

9. Berlijn, Kopenhagen of IJsland

Verre reis of niet, ik wil in ieder geval ook in Europa weer veel reizen. Het is prachtig en bovendien een stuk makkelijker te bereizen, want dichtbij en daadoor ook vaak goedkoper. Je gaat immers ook vaak korter. Berlijn lijkt mij heel tof. En Kopenhagen. En IJsland! En een tripje naar Zuid-Europa is ook nooit weg… 😉

 

10. Inkomen met mijn blog verhogen

Doel 4 moet er zeker aan bijdragen dat ik ook meer inkomen ga halen uit mijn blog in 2018. Dit jaar had ik al fijne samenwerkingen met o.a. Education First, Powerbanks.nl, Parkvakanties.nl, De Jong Intra Vakanties, e-visums.nl en Fairlingo. Dan moet je denken aan een totaal inkomen van misschien 1.000 euro hoor. Dus dat kan hoger! Gelukkig fungeert mijn blog ook als visitekaartje voor mijn pr-werkzaamheden en vind ik het nog altijd gewoon fantastisch leuk om te bloggen!

11. Nieuwe website SuusjeHQ.nl

Work in progress… Nog steeds…

 

12. Nog meer vega eten

Sinds Dag Hamburgerdag in mei 2017 ben  ik sterk gaan minderen met het eten van vlees. Ook is mijn kwark is vervangen door plantaardige yoghurt en ik bestel als het even kan een soja- of havercappuccino. Vega eten wordt al steeds meer normaal en ik mis vlees steeds minder. Ik ‘durf’/wil nog steeds niet écht vega te worden, maar voor 90% geen vlees eten moet toch wel lukken! Als iedereen dat eens zou doen…

 

13. Meer sparen

Ook financieën waren op de cruise een hot topic. Als ondernemer bouw je immers geen pensioen op en word je niet doorbetaald bij ziekte. Het is dus belangrijk om een goed spaarpotje te hebben. Daarom heb ik besloten voortaan de helft van mijn uitbetaaalde facturen weg te zetten. Ik heb een spaarrekening voor belastingen, voor reizen en een buffer voor noodgevallen.  Vooral die buffer kan groter. In 2017 zette ik ongeveer 35 procent van mijn bruto inkomen opzij. In 2018 wil ik dat opschroeven naar 50 procent. Mijn omzet en winst stijgen als het goed is, dus dit moet lukken!

 

14. Alleen nog maar werken voor klanten in travel en/of duurzaamheid

Rondreis, August&July, AirHelp, 2 glimpse, Better Places. Dat zijn mijn vaste klanten die ik help met pr en content. En allemaal doen ze ‘iets’ met toerisme, reizen of duurzaamheid. I love it! Had twee jaar geleden nooit gedacht dat ik al zo’n niche zou hebben. Ik houd die niche graag vast. En dat betekent ook dat ik ‘nee’ moet leren zeggen tegen klanten die hier niets mee doen. Dat vind ik nog moeilijk (want ben ik niet lui of dom als ik werk weiger? nee!) maar ik weet dat dit voor de lange termijn beter (en leuker) is.

 

15. Events blijven organiseren

Ik vergeet het gek genoeg altijd snel weer, maar tijdens zo’n event sta ik me toch een potje te genieten! In 2017 organiseerde ik met Jessica De Reislustige Freelancer #2 en #3, webinar #4 en offline #5. Ook gaf ik vier pr-workshops voor ondernemers. Dat zijn negen events. In 2018 wil ik zeker weer meer events organiseren. De eerste staat al gepland: 9 januari 2018 organiseren we weer een editie van De Reislustige Freelancer! Interessante verhalen, netwerken en een goede borrel? Lees hier meer!

 

16. Vaker ingehuurd worden als spreker/(gast)docent

In 2017 praatte ik wat af. Ik gaf les voor SRM, mocht spreken bij Hostnet, BSL en DDMA, was gastdocent bij Better Tourism Academy en Inholland Rotterdam. Dit wil ik ook zeker blijven doen! Ik vertel graag over mijn carrièreswitch, voor jezelf beginnen, werken als digital nomad en dromen waar maken. Maar ook inhoudelijk; over pr, social media, werken met influencers, bloggen, en dan het liefst in de reisbranche!

 

17. Genoeg tijd blijven maken voor familie en vrienden (en mijn vriend natuurlijk)

Want goede relaties met anderen en samen dingen meemaken, is en blijft toch het allerbelangrijkste. Ik (en veel anderen?) heb nogal eens te neiging op te gaan in werk en reizen, maar zonder fijne banden met anderen stelt alles toch weinig meer voor. Dus: veel leuke dingen blijven doen met mijn familie en vrienden! Het eerste weekend weg en festival staan gepland 😉

 

18. Nog betere pr voor mezelf

In 2017 kwam ik elke maand wel in de media. Soms had ik wel drie interviews per maand! In 2018 wil ik zeker goede pr voor mezelf blijven doen, maar misschien iets meer kwaliteit in plaats van kwantiteit. In welke media wil ik écht graag komen? En met welke verhaal? Dat zijn vragen die ik mezelf ga stellen. En daar ga ik op focussen. Ik zou bijvoorbeeld graag eens als pr-professional genoemd (of geïnterviewd) worden in een vakblad over pr/communicatie/marketing. En als travel pr-specialist worden geïnterviewd. Maar bovenal wil ik bekend staan als een vrouw die haar dromen najaagt en alles doet wat ze wilt!

 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “18 goede voornemens voor 2018

 • Shirley

  Mooie voornemens en doelen. Ik vind het knap dat je het zo helder voor ogen hebt. Mijn goede voornemen is om plannen te gaan maken om met mijn vriend samen te wonen, wat misschien wel betekent dat ik mijn appartement in Utrecht zou verkopen. Ik vind het maar spannend allemaal.

  • Suzanne Bericht auteur

   Dankjewel Shirley! Dat is denk ik het voordeel van een blog hebben én zelfstandig ondernemer zijn. Je bent continu aan het reflecteren en hebt veel online staan om op terug te kijken. Ook kijk ik vaak naar mijn cijfers en baseer op basis daarvan wat werkt en wat niet werkt en wat ik het leukste vind. Omdat ik zelf kan (moet) kiezen watvoor werk ik doe, moet ik telkens weer beijken wat ik dan wil doen.

   Spannend, je appartement verkopen! Waar ga je wonen??

 • Femke

  Een paar leuke voornemens waarin ik mij ook zeker kan herkennen! Dat boek, dat moet er volgend jaar bij mij ook komen! En IJsland? Een absolute aanrader! Ik was er twee jaar geleden één week, maar kan niet wachten om terug te gaan!

 • Jessica

  Goede voornemens Suus! Ik ben toevallig vandaag ook met mijn lijstje met goede voornemens voor 2018 begonnen ;p Zooooo gaaf dat je waarschijnlijk naar Jamaica gaat, een van mijn favoriete plekken op deze aardbol <3 Tot snel!