Tien signalen dat je je baan wél leuk vindt 1


SuusjeQ in haar natuurlijke habitat

 

Test: heb jij jouw droombaan al gevonden? Deze tien signalen wijzen erop dat jij je baan in ieder geval leuk vindt!

 

Een tijdje geleden schreef ik – ietwat verzuurd – een artikel met signalen dat je je baan niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws). De blog wordt nog steeds goed gelezen, en daarom besloot ik dat het tijd werd voor een positieve twist. Aan deze tien signalen herken je dat je je baan wél leuk vindt! Besef wat je hebt en wees blij!

 

1. Je hebt nooit (meer) moeite met opstaan

In tegenstelling tot je vorige baan kom je nu makkelijk uit bed, staat niet als een zombie onder de douche en  springt fluitend op de fiets. Sowieso is minder reistijd een goede reden om blij te zijn met je (nieuwe) baan. Voor mij is het gebrek aan reistijd in ieder geval een belangrijk onderdeel van mijn ideale baan.

 

2. Blue Monday? Waar heeft iedereen het over?

Ter aanvulling op bovenstaande: met maandagen heb jij dus echt geen problemen. Je hebt juist zin om weer lekker aan de slag te gaan! Uiteraard geniet je van het weekend, maar op zondag buikpijn om dat je ‘alweer bijna weer moet’? Echt niet!

 

3. Je praat graag over je werk

Je werk is je hobby! Het is een lifestyle! Het past bij jou, het is onderdeel van jou. Hoezo praten over werk saai? Je doet iets dat je leuk vindt en wat jij bént en dan is praten daarover dus niet saai. Nieuwe klanten, toffe projecten, een mooi succes op werk…. Je hebt het er graag over!

 

4. Je hebt je nog nooit ziek gemeld (of weet niet weer wanneer voor het laatst)

Je bent zelden ziek. Niet alleen omdat je een goede weerstand hebt, maar ook omdat je geen baan hebt die jou (mentaal) ziek maakt. En voor de zzp’ers onder ons: ziek melden betekent zelf alle problemen oplossen die daardoor ontstaan én die dag geen inkomen. Dan liever rustig doorwerken dus!

 

5. Je haalt altijd je deadlines

Je hebt er nooit moeite mee om je werk te doen. Daardoor blijft er nooit iets liggen en komt altijd alles op tijd af. Men zegt wel eens dat werk niet altijd leuk kan zijn, maar bij jou lijkt het er verdacht veel op!

 

6. Time flies!

Je hebt het nog nooit zo lang ergens uitgehouden. Alweer bijna 2,5 jaar in mijn geval! Zolang heb ik nog nooit ergens gewerkt.

 

7. Je begrijpt klagers niet

Als mensen klagen over hun werk / baan denk je: ga toch wat leuks doen! Dan heb je vast je droombaan nog niet gevonden.

 

8. Dagen vliegen voorbij

Je telt de uren niet af naar 17:00 uur, je telt de dagen niet af tot het weekend en de weken niet tot je volgende vakantie. Dagen vliegen voorbij en voor je het weet sta je je laptop alweer in te pakken.

 

9. Je leeft in het nu

Je droomt niet vaak over later, want je bent blij met het hier en nu. Ook ben je zelden jaloers op anderen en hun ‘droombaan’. Jij hebt – nu al – de leukste baan! En wat later komt zie je dan wel weer.

 

10. Je voelt je nuttig en van waarde

Je komt hier goed tot je recht, zit op je plek qua mensen en hebt het gevoel dat je werk nuttig is. Je hebt het gevoel dat je groeit en jezelf ontplooit, jezelf ontwikkelt en je klanten zijn blij met je.

 

Hoeveel signalen herken jij? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tien signalen dat je je baan wél leuk vindt