Life is backpacking 1


In mijn dagelijks leven kan ik me nog wel eens druk maken om de domste dingen. First World Problems zijn aan de orde van de dag: Wanneer wordt mijn salaris nu eindelijk gestort? Is de klassieke Marc by Marc Jacobs tas al in de sale? Hoe maak ik snel carrière? Ik heb flexibele werktijden, maar toch ren ik altijd naar de bushalte ’s morgens. Ook als ik de bus niet zie aankomen.

Op reis daarentegen ben ik de rustheid zelve. Mascara? Zo 2012! Bus vertraging? Dan neem ik toch de volgende! Water, voedsel en ’s nachts een bedje is alles wat ik nodig heb.

Eén en één is twee, en daarom lijkt het me niet meer dan logisch om die heerlijke, relaxte backpackers lifestyle wat meer in mijn ‘gewone’ leven te passen. Hoe voeg je reizen toe aan je dagelijkse sleur?

– Deel eens een taxi met vreemden. Allemaal wat euro’s neerleggen en klaar is Kees. Scheelt je bakken met geld!

– Doe geen boodschappen, maar zie per maaltijd waar en wat je eet. Geen noedelsoep-restaurantje in jouw straat? Dan kun je altijd nog avontuurlijk doen en een croissantje bij de Albert Heijn To Go halen.

– Praat wat meer tegen andere mensen. Wie zijn die lui bij de bushalte elke ochtend? Hoe lang zijn zij al hier? Wat hebben ze tot nu toe gedaan en waar gaan ze nog naar toe? Reizen zij ook alleen? Oké, ik draaf door, maar je snapt wat ik bedoel. Een praatje kan af en toe geen kwaad! Toen ik net terug was van mijn Asia-trip moest ik mezelf echt inhouden niet tegen iedereen aan te lullen.

– Ga vaker naar een andere plek. In Azië reis je zo veel dat je voor een busritje van vijf uur je hand niet meer omdraait. In november zat ik zelfs voor drie dagen Cambodja twaalf uur in een minivan. Waarom dus ook niet in Nederland eens een weekendje Maastricht? Of gewoon al zonder klagen naar die vriendin in Utrecht. Of voor een weekend naar Parijs?

– Hecht minder waarde aan materiële zaken. Ik weet dat ik niet om kleding verlegen zit, en ook regelmatig droom van een tas, maar hoe belangrijk zijn die dingen nou echt? En vooral: hoeveel andere leuke dingen (lees: reizen) kan je wel niet met dat geld doen?

– Ding af! Het kan vaker dan je denkt! Laatst was ik bij de schoenmaker om twee paar laarzen weg te brengen. Het ene moest nieuwe hakken, het andere nieuwe zolen. “Kost dat?” “Zes euro en vierenveertig euro.” “Oké, dus zolen en hakken. Twee dingen. Kan ik dan geen korting krijgen?” Ik kreeg het niet, maar het proberen was al leuk genoeg.

Hebben jullie nog tips om meer “reis” in je leven te brengen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Life is backpacking

  • Anoniem

    Leuk artikel. Eerste waar ik aan denk is dat je op reis geen behoefte hebt aan internet of tv etc. Van het nieuws krijg je op vakantie weinig mee, terwijl je hier zowel het journaal van 6 als 8 uur voorbij ziet komen, gevolgd door Nieuwsuur en P&W. Zet die dingen thuis dus ook eens een paar dagen uit. 🙂
    Niels