Zon, thee, zand


Vorige week vrijdag vertrok ik met moeder en broers voor een week naar Marokko. Lees hier mijn verslag van deze bijzondere reis.

Vrijdagavond kwamen we na nog geen vier uur vliegen aan in Marrakech. Toch waan je je in een totaal andere wereld. Kleine, oude straatjes met talloze winkeltjes en een plein vol eet-kraampjes, slangenbezweerders en muziek, maken Marrakech een heel gezellige stad. We verbleven in Riad L’Arabesque, met een prachtig binnenplaatsje (lees: Riad) en een echte Marokkaanse uitstraling. Dit hotelletje – op loopafstand van het grote plein – kan ik iedereen aanraden.

Na een heerlijk ontbijt kregen we zaterdagochtend een stadstour door de Medina (oude stad). De fotocamera’s konden wel aan blijven staan, want elke tien meter zag je weer een ander prachtig muurtje, authentiek deurtje, of schattig kraampje.

Vier uur en een Atlas gebergte later kwamen we aan bij Auberge La Terrasse des delice, een prachtig hotelletje in Oase Fint. Want ja, oases bestaan echt! Te midden van talloze rotsen en zand troffen we opeens honderden palmbomen en water aan. Een waanzinnig uitzicht, in the middle of nowhere. 

Zondag was het nog eens vier uur rijden, maar dan heb je ook wel wat: de Sahara. Vanaf zondagavond tot vrijdagochtend zijn we daar vervolgens gebleven, althans doorheen getrokken, met vijf kamelen en vier gidsen. ’s Nachts sliepen we in een tent, of gewoon onder de sterrenhemel. Hoewel het ’s nachts wat afkoelt, kun je qua temperatuur en veiligheid prima buiten slapen. En wanneer doe je dit anders eens?

De Saharatocht was echt backpacken 2.0. Veel vrijheid, want er is niemand en je hoeft (en kunt) helemaal niets. Geen wifi, geen bereik, geen poespas! Maar tegelijkertijd ook vrij bewerkelijk: elke dag leven uit een rugzak, je behoeften doen achter de tent, en ‘wassen’ met een hygiënisch doekje. 

Toch kan ik iedereen aanraden om deze reis te maken. Het was lang geleden dat ik er even zó uit was en zoveel nieuwe indrukken heb gekregen. Daarnaast heb je in Marokko heerlijk eten, een rijke cultuur en tradities, lekker weer, mooie zandduinen, de mogelijkheid te slapen onder de sterren… Een fata morgana die werkelijkheid werd!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *