Vijf stedentrips die ik wél maakte 2


Vorige week schreef ik over vijf Europese steden waar ik nodig eens heen moet. Ik ben namelijk nog nooit in Rome geweest. En ook niet in Berlijn. Maar ik zou mezelf geen wereldburger noemen als ik niets had om dat te compenseren. Hier ging ik wél naartoe.

Dé trekpleisters van Europa mag ik dan (nog) niet gezien hebben, maar deze bijzondere steden heb ik al wel op mijn naam staan.

Stockholm
Alweer vijf jaar geleden bracht ik een bezoekje aan Stockholm. Het was tevens één van mijn eerste blogs in de geschiedenis. Highlights waren de prachtige schone straten, de mooie mensen, en de vele conceptstores. Denk lunchroom meets meubelzaak of kapper meets boekenwinkel.Brugge
Voor mijn 23ste verjaardag nam mijn vriend me mee naar Brugge. Wat een leuke stad! Het is klein en gezellig, ontzettend oud en heeft de lekkerste biertjes. Op de terugweg kan je een bezoekje brengen aan Knokke of Oostende.

Marrakech
Marokko heeft echt mijn hart gestolen toen ik er eind 2013 was met moeder en broers. En Marrakech had daar een groot aandeel in. Alsof je uit een tijdmachine stapt, zo voel je je in de medina. Daarbij is het slechts 3,5 uur vliegen, erg goedkoop en altijd lekker weer.Bialystok
Bialy-wat? Tja, ik had er voor 2010 ook nog nooit van gehoord. Tot ik werd uitgenodigd voor het huwelijk van een Poolse studievriendin. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Met het vliegtuig naar Warschau dus, en dan drie uur treinen naar Bialystok, vlakbij de grens van Wit-Rusland. Het bleek een redelijk grote, mooie stad, maar dan zonder toeristen.New York
Jaja, met mij hoef je echt geen medelijden te hebben. Geen Rome of Berlijn voor mij, maar wel twee(!) keer New York. In 2006 en 2010 bracht ik er een bezoekje met familie. Sindsdien wil ik weer terug. New York is geweldig, maar dat hoef ik vast niemand uit te leggen. De volgende keer wil ik slapen in Brooklyn!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Vijf stedentrips die ik wél maakte