De Social Schijn 2


Altijd op vakantie?

Journalist Jonna schreef een artikel voor Marie Claire over opgepoetste selfies en selectief delen. Van de meeste mensen zullen we op internet alleen de positieve kanten belicht zien. Oeps, story of my life!

Al mijn online vrienden leiden een fantastisch leven. Terrasjes, feestjes en vakanties zijn aan de orde van de dag, altijd gehuld in een kekke outfit. En ze worden nog beeldig wakker ook. Ja, dan zou ik ook altijd lachen. Al kunnen jullie precies hetzelfde van mij denken.

“Jij bent ook meer op vakantie dan dat je werkt hè?”, zei een vriend van mijn vriend laatst tegen mij. Huh? Maar ik heb toch gewoon een baan, dacht ik, met een schamele 25 vakantiedaagjes? Vriend R. ziet mij echter voornamelijk online. En dat betekent: voorzien van een wijntje in Valencia of biertje in Thailand. De uren die ik chagrijnig in de trein naar werk doorbreng? Tja, die post ik niet! Liever laat ik het weten als ik Joline Jolink interview of ik voor werk naar Londen vlieg!

Volgens mij laat bijna iedereen online vooral de leuke kanten van zijn leven zien. Wie zit namelijk te wachten op elke dag weer een klaagzang over de vertraagde trein naar Amsterdam Amstel? Het kutweer in Nederland? Of mijn vermoeide gezicht? Als je bijkletst in real-life vertel je toch ook alleen de bijzondheden? En niet de standaard dingen die je iedere dag ‘in de sleur’ beleeft? Bovendien, ook niet geheel onbelangrijk: waarom zou ik een lelijke foto van mezelf posten als ik ook een mooie heb gemaakt?

Begrijpelijk is het dus best, die selectieve wereld op social media. Althans, begrijpelijk dat mensen er aan meedoen . Het publiek weet echter niet beter dan dat al jouw dagen een feestje zijn. Wie weet kunnen we deze maand daarom allemaal eens een plog maken van een ‘normale’ dag. Of een omgekeerde Happy thoughts maken. En de selfies eens zonder Instagram-filter posten. Dan weten we allemaal weer even dat anderen niet per se een leuker leven hebben. Dat we allemaal heel normaal zijn. Posten we volgende maand weer de leuke foto’s! 😉

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De Social Schijn

  • Linda

    Zo herkenbaar! Enerzijds geeft dat wel een vertekend beeld ja, maar anderzijds zou ik er zelf ook een stuk chagrijniger van worden als iedereen al zijn chagrijnige momentjes gaat delen 😉

  • Sheelagh A.

    Haha, herkenbaar verhaal. Ik krijg ook vaak van die opmerkingen: 'goh jij doet ook nooit iets leuks!?' Uiteraard deel je alleen wat je wil delen en dat zijn meestal de leuke dingen. Ik ga gewoon lekker zo door 😀