Happy thoughts = happy life 1


Volg me ook op Pinterest!


Sinds mijn blog over de sociale schijn (oftewel het selectief posten van levensgebeurtenissen op social media) heb ik geprobeerd niet alleen de mooie momenten in mijn leven te delen. Dit is niet gelukt, maar ik heb wel wat nieuwe inzichten gekregen.

De sociale schijn laat ons soms denken dat iedereen maar een fantastisch leven heeft. Hoe anders kunnen al mijn online vrienden alleen maar positiviteit posten? Die gedachte blijkt onterecht. Want ook mensen die af en toe wat negatiefs meemaken (en wie overkomt dat niet) kunnen online goed uit de bus komen. Het gaat er namelijk maar net om hoe jij in het leven staat.

Happy thoughts = happy life
Ik ben positief ingesteld en probeer altijd het goede van dingen in te zien. Trein vertraging? Mooi moment voor een Starbucks! Regen in Nederland? Niets aan te doen, ik moet toch werken. Dit perspectief is door mijn happy thoughts-project alleen maar sterker geworden. Wie positief denkt heeft daardoor ook gewoon een stuk leuker leven. Andersom geldt dat niet: wie een goed leven heeft, heeft niet per se happy thoughts. Daarbij héb ik ook gewoon een goed leven. Natuurlijk gaat er af en toe wel eens iets mis en kunnen sommige dingen beter, maar ik mag niet klagen. Always look on the bright side of life!

Bright side
– Naar Londen voor werk!
– Twee topjes gekocht in Bicester Village
– Lekker thuis werken en mijn interview uitwerken
– Lunchdate, pedicure, vrijmibo
Modebloggersevent in Rotterdam

Bad sight
– Naar Londen voor werk, geen minuut om de stad te zien, vroeg op en laat thuis
– Geen geld om meer te kopen dan twee topjes
– Werken terwijl de andere journalisten zitten in Parijs zitten
– Stembiljet kwijt zijn
Werken op zaterdag

Zie je? Mijn week is in de praktijk hetzelfde geweest, maar mijn happy thoughts maken dat ik een mooie week heb gehad. 

Ben jij een optimist of zie jij altijd beren op de weg? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Happy thoughts = happy life