Het Nieuwe Bavariajurkje 1Het nieuwe Bavaria-jurkje is nog niet gelanceerd of er breekt alweer een rel uit. De HolánDres gaat namelijk maar tot maat 40… 

Bavaria lanceerde afgelopen week haar nieuwe WK-jurkje. Het jurkje is geïnspireerd op Nederland en Brazilië en draagt daarom de naam ‘HolánDres’. De eerste tegenstanders hebben zich nu al gemeld. Het jurkje gaat namelijk niet verder dan maat 40.

Doesn’t fit all
Waar dit soort jurkjes normaal ‘one size fits all’ zijn, is bij dit WK gekozen voor de maten 34 tot en met 40. De HolánDres staat immers vooral goed bij de kleinere maten, aldus de ontwerper. Niet iedereen kan zich dit WK dus in het Bavaria-jurkje hullen. Al was dat vier jaar geleden ook niet voor iedereen een goed idee…

Nederlandse vrouw uitgesloten
Tegenstanders roepen nu natuurlijk dat het jurkje ‘dikkere’ vrouwen discrimineert. Een groot deel van de Nederlandse vrouwen zou met de beperkte maten worden uitgesloten, aldus deze mevrouw.

Afvallen maar!
Hierop reageert Liesbeth Wytzes van Elsevier in haar blog. Wie strakke jurkjes wil dragen, moet maar gewoon afvallen. Wie wil er namelijk tegen vetrollen aankijken? Aldus Liesbeth. Oudere vrouwen, die geen korte rokjes en lage decolletés ‘kunnen’ dragen, voelen zich toch ook niet gepasseerd door de HolánDres?

Iedereen is anders
Zelf denk ik niet dat iedereen met maat 42 er lelijk zou uitzien in een strakke jurk. De welbekende Facebook-plaatjes ‘When did this become hotter than this?’ kunnen allemaal weer uit de kast gehaald worden. Maar het argument van oudere vrouwen vind ik wel wat hebben. Op die manier kan iedere vrouw wel gaan zeuren om een bepaald kledingstuk. Waarom zijn veel broeken bijvoorbeeld altijd te kort voor mij? Deze broeken discrimineren lange mensen!

Wat vind jij van de HolánDres? En de rel daarover?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Het Nieuwe Bavariajurkje

  • Marlous H

    Ja ik vind het ook een beetje onzinnig hoor! Goed, als je een 'grote' (lang en daardoor ook wat breder) vrouw bent dan is het wel rot dat alles in maatje 36-38 moet. Maar ik denk ook niet dat het verstandig is als je jonge vrouwen met overgewicht zulke jurkjes aanmoedigt.. je moet je toch wel een beetje kleden naar je figuur.
    En logisch dat zo'n merk voor een sexy petite jurkje kiest, zij willen natuurlijk dat de 'mooiste' vrouwen hun merk uitdragen. Dat heeft weinig met sympathie o.i.d. te maken, dat is gewoon marketing en als merk is dat je goed recht vind ik. Er zijn ook genoeg andere oranje kleren 😉