Retourtje Londen: mijn eerste zakenreisje 1


Suzie in Bicester Village

Vorige maand schreef ik nog dat ik écht snel een keertje naar Londen moest. Nou, mijn gebeden werden gehoord! Gister vloog ik om 7:15 uur naar de Britse hoofdstad. Ik vloog ook gister helaas weer terug. Voor Textilia bracht ik namelijk een bezoekje aan Bicester Village.

Om 4:45 uur ging de wekker. Nog nooit ben was ik zo vroeg opgestaan voor werk. Een taxi reed 5:15 uur voor en nog voor 6:00 uur was ik op Schiphol. Mijn vlucht vertrok 7:15 uur, maar aangezien ik geen bagage had en al online was ingecheckt kon ik direct doorlopen. Nou ja, via de Starbucks dan. Dat hoort er op Schiphol nou eenmaal gewoon bij. Oh, wat voelde ik me lekker! Helemaal alleen! Naar Londen! Voor werk! Zie mij gaan!

Reisgenoten

Aangekomen op Heathrow ontmoette ik de andere meiden, Liesbeth van Amayzine en Marlien van Fashionscene. Liesbeth bleek al een ervaren zakenreiziger te zijn. Voor Marlien was het ook haar eerste werktripje. Voor mij had de reis echter wel een andere insteek: ik zou de CEO van Value Retail (het bedrijf achter outlets als Bicester Village en Maasmechelen Village) gaan interviewen. Dit terwijl Liesbeth en Marlien ‘alleen’ hoefden te shoppen en ook nog eens zouden doorvliegen naar Parijs. Tja, baas boven baas hè?

De opening van BDC met Desiree en Ellie

Susie, Ellie en Desiree

Aangekomen in Bicester Village (ik heb geen stap in Londen gezet) was het tijd om te winkelen en te kijken bij de opening van het British Designers Collective. Naast ontzettend veel luxe merken verkoopt Bicester Village deze zomer namelijk ook kleding van jong talent in een aparte boetiek.  Er was enorm veel pers, mooie mannen die drankjes en ‘canapes’ rondbrachten én ik zag modeblogger en naamgenoot Susie Style Bubble! De boetiek werd geopend door zangeres Ellie Goulding, wiens naams ik niet kende maar haar hit gelukkig wel. Ik zag ook voor het eerste mijn toekomstige gesprekspartner: Desiree Bollier, de CEO van Value Retail. Wat een charisma!

Susie Style Bubble!

Het interview

Voor Textilia interviewde ik Desiree Bollier, in gezelschap van haar rechterhand Tamara Benjamin. Het was één van mijn eerste face-to-face interviews, en dan ook nog eens een (vrouwelijke!) CEO én in het Engels. Gek genoeg was ik niet erg zenuwachtig. Ik genoot van de ervaring! Het hele interview is te lezen op Textilia.nl

Stella en Kenzo 

Natuurlijk kon ik het dorp niet verlaten zonder iets kleins voor mezelf te kopen. Het was mijn eerste zakenreisje! Daarbij is Bicester Village gewoon niet te weerstaan. In tegenstelling tot Bataviastad of andere outlets is Bicester Village supernetjes, is het personeel aardig en is de kleding werkelijk prachtig. Geen oude troep, maar mooi opgehangen en opgevouwen kleding in ruime rekken. En dat tegen mooie kortingen! Ik kocht een top van Stella McCartney en een shirtje van Kenzo. Oh god, ik geloof dat ik mijn eerste designerkleding heb gekocht!

Spuuglelijk of supercool?

Comptoir Libanais

Na een taxiritje terug naar Heathrow met wat Ierse journalisten at ik nog een hapje op het vliegveld. Want wat een superleuk restaurantje zag ik daar! Het heette Comptoir Libanais, oftwel een Libanees restaurant vol sfeer, lamskebab, humus, falafel en homemade lemonade. Ik at een wrap met falafel en dronk granaatappellimonade. Een heerlijke afsluiter van een superleuk tripje. Helaas weer naar huis: om 22:00 uur was ik weer in Utrecht. Officieel mijn langste én coolste werkdag. Dat er nog maar veel zakenreisjes mogen volgen!

Ben jij wel eens in het buitenland voor werk? Waar werk je en waar was je?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Retourtje Londen: mijn eerste zakenreisje

  • Nancy

    Oh dat is zo lang geleden dat ik op zakenreis ging! Nog in de tijd dat ik in het toerisme werkte en ik voor mijn werk dus mocht reizen. Dat was helemaal zo erg niet, al die reisjes 😉 Leuk hoor dat je je eerste werktrip hebt gehad, dat smaakt vast naar meer. Op naar de volgende!