Roadtrip: Florida 3


South Beach

Sinds mijn Dexter-verslaving droom ik ervan: terug naar Florida. Typisch Amerikaans met een exotisch tintje, zoals brede wegen, fast food, maar ook strand, Spaans eten en muziek, en altijd lekker weer. Welcome to the Sunshine State!

Aangezien mijn reisblogs zo goed worden gelezen, heb ik besloten daar wat meer over te schrijven. Helaas kan ik niet altijd putten uit nieuwe ervaringen. Ik ga helaas nou eenmaal niet elke week op reis. Maar ik heb aardig mijn best gedaan om een leuke verzameling op te bouwen. Dat komt nu goed van pas.

Orlando
In 2008 ging ik met – wederom – moeder en broers naar Florida. We vlogen (met een tussenstop) op Orlando, Florida. Orlando staat bekend op de vele pretparken. Verder was er ook niet veel te zien, behalve natuurlijk de typische Amerikaanse wegen. Vierbaans, grote auto’s, grote cola’s, grote burgers, wegrestaurants met serveersters met schortjes, dikke mensen, etc. Klinkt weinig sfeervol, maar toch geweldig om eens mee te maken. Alsof je je in een film bevindt. Natuurlijk bezochten we ook de parken Seaworld, Disney World en het Kennedy Space Center. Seaworld was prachtig, al heb ik van de docu Black Fish nu we een nare nasmaak gekregen. Disney World was zo gigantisch groot (zeven parken!) dat we alleen Animal Kingdom hebben bezocht. Hier hebben we een safari-tour gedaan die in mijn herinnering niet onderdeed voor mijn ‘echte’ safari in Kenia. Het Kennedy Space Center was vooral erg interessant.

Fort Myers
Met onze gehuurde Dodge zijn we vervolgens naar Fort Myers gereden. Dit plaatsje ligt aan de westkust van Florida en staat bekend om de prachtige stranden. Hier hebben we dan ook even aan het strand gelegen. Toen we ’s avonds gingen eten waren we zelfs getuige van een huwelijk op het strand. Erg mooi om stiekem mee te kijken, terwijl de zon in het water zakte.

Everglades
Denk je aan Florida, dan denk je (ook) aan de Everglades. De Everglades is een groot moeraslandschap in het zuiden van Florida, dat Miami als het ware omringt. Je kan er alligators tegenkomen, dus pas op de plaats! Wij gingen met zo’n typisch Everglades-bootje het water op. Dat gaat hard! De Everglades deden me ook wel een beetje denken aan de mangroves die je bij Expeditie Robinson altijd ziet.

Bij de Everglades

Miami
I loooooved Miami! Mijn American Dream kwam hier echt uit: mooie mensen die in de bloedhitte joggen langs het strand, bagels eten in de stad, en alle dure winkels naast elkaar. Natuurlijk heeft Miami ook dat typische Amerikaanse (bestel een sandwich en je krijgt een burger met friet), en zijn niet alle delen even veilig, maar Miami Beach (waar wij zaten), inclusief Ocean Drive, dat is toch genieten? Hier wil ik echt nog eens terug met een stel vriendinnen voor een weekje strand, shoppen en cocktails drinken.

The Keys
Helaas zat onze week er toen alweer op, maar wat waren we nog graag naar The Keys (Key West) gegaan. Als mensen uit Miami toe zijn aan vakantie, dan gaan rijden ze naar The Keys. Deze eilanden zijn namelijk met een grote weg verbonden aan elkaar en aan het vaste land. Dexter ging er ook wel eens heen, dus dan wil ik het ook. Bekijk op de blog van Jolien wat mooie plaatjes van The Keys.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Roadtrip: Florida