De meest gestelde vragen over bloggen 3


Wakker worden en bloggen in NYC (2010)

Regelmatig worden mij vragen gesteld over bloggen. Het blijft voor veel mensen blijkbaar een vreemde hobby. Daarom geef ik hier nu antwoord op al jullie vragen.

 

Wat voor blog heb je? Waar blog je over?

Tja, dan moet ik altijd een beetje lachen. Tot voor kort had ik geen idee hoe ik mijn blog het beste kon omschrijven. Ik blog nou eenmaal over alles wat ik leuk vind om over te bloggen 😉 Inmiddels zeg ik meestal dat ik een zogeheten personal lifestyle blog heb. Ik schrijf namelijk over mijn persoonlijke lifestyle. Werk, reisjes, uitjes, outfits, dat soort dingen. Als mensen Artikel 2.55 een modeblog noemen vind ik dat niet terecht. Hallo, zie jij elke week outfit-posts? Mode is nog maar een klein onderdeel van mijn blog, en vaak gecombineerd met een doel, zoals reizen of een bepaalde gelegenheid.

Waarom blog je?

Waarom schildert een schilder? Omdat-ie dat leuk vindt en het gevoel heeft dat-ie dat ‘moet’ doen denk ik. Zo is het wel bij mij althans. Als kind schreef ik al heel veel verhalen. Creatief schrijven was één van de leukste dingen die ik op school moest doen. En op mijn kamer staan wel vijf volgeschreven dagboeken van vroeger. Geen wonder dus dat ik in 2009 bedacht om een eigen ‘platform’ te starten waar ik al mijn schrijfsels kwijt kon. Langzamerhand nam dat de vorm van een ‘blog’ aan. Ik ben nooit begonnen ‘om blogger te worden’. Die mensen kwamen pas later op heb ik het idee.

Vind je het niet eng om je hele leven online te gooien?

Dat doe ik niet. Ik deel veel dingen, maar de meeste dingen kun je ook over mensen te weten komen die geen blog hebben. Waar ze werken bijvoorbeeld, waar ze heen gaan op vakantie, hoe ze eruit zien en in welke stad ze wonen. Welkom in de wereld van Facebook, Twitter en Instagram! Daarbij lezen jullie natuurlijk heel veel over me, maar lezen jullie ook veel níet. Hoe mijn vrienden heten, hoeveel sollicitatiebrieven ik heb moeten sturen, of ik ruzie heb gehad met mijn vriendje: dat staat nergens! Tot slot vind ik het misschien ook minder erg dan sommige anderen om dingen over mezelf te delen. Ik vind het een beetje horen bij deze tijd.

Wat wil je met je blog bereiken?

Wederom: mijn ei kwijt zijn! Maar ik hoop ook mensen te plezieren met mijn blog. Anders kocht ik wel een zesde dagboek. Ik hoop dan ook dat mijn lezers graag naar mijn blog komen én weer terug komen. Toekomstplannen heb ik niet echt met mijn blog. Geen concreet doel in ieder geval. Ik droom er wel eens van om een bekende blogger te worden. Maar dat gebeurt niet zo maar. Daar moet je heel hard voor werken en die tijd heb/neem ik er momenteel niet voor.

Verdien je geld met je blog?

Nee, was het maar zo 😉 Ik heb één keer geld ontvangen voor het schrijven van een blog over een webshop, maar dat zou ik nu misschien niet eens meer doen. Alleen als ik me helemaal in die webshop kan vinden misschien. Ook zou ik er nu duidelijk bijzetten dat ik werd betaald om een review te schrijven. Ik heb wel eens in natura betaald gekregen, zoals een T-shirt. Ook uitgenodigd worden voor een bloggersevent is natuurlijk een cadeautje. Ik sta open voor meer!

Hoe groot is je blog?

Dat vind ik ook een lastige. Als ik puur kijk naar de bezoekersaantallen niet heel groot. Momenteel heb ik zo’n 5.000 bezoekers per maand. Vrienden van me vinden dit soms veel, maar wie het bloggerswereldje kent weet dat dit helaas niet super is. Maar ik ben blij met elke lezer! Op Bloglovin heb ik gek genoeg maar 29 volgers. Of Facebook 53. Op mijn (persoonlijke) Twitter-account bijna 500. Kortom, er is soms niet een lijn in te trekken. Ik ben van de week wel voor het eerst door een ‘vreemde’ herkend in het wild!

Wat is het leukste dat je door bloggen hebt meegemaakt?

Niet per se één specifiek ding (al was uitgenodigd worden voor een bloggersevent wel erg leuk). Het leukste aan het bloggen (behalve het schrijven natuurlijk), is dat je echt een wereldje leert kennen. Ik ‘ken’ online zoveel mensen via mijn blog die ik anders nooit zou hebben gekend. Laatst nog dronk ik een drankje met Sheelagh, maar ook bloggers als Nadine en Nancy ‘ken’ ik al jaren en beschouw ik echt als mijn online maatjes. Ook heb ik door mijn blog (denk ik) beter leren schrijven, leren Twitteren, netwerken, etc. Mijn blog is het bewijs van mijn ‘affiniteit’ en ervaring met ‘online’. Zonder blog had ik nu misschien wel niet voor Textilia en Miss Legal gewerkt!

Meer vragen? Laat het me vooral weten! Ik zou het sowieso leuk vinden om meer interactie te krijgen. Wie zijn jullie allemaal? 🙂

PS Ook een blog? Beschouw de vragen gerust als een tag en neem ze over op je eigen blog! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “De meest gestelde vragen over bloggen

  • Nadine

    Heerlijk stuk:) ik hoop echt oprecht dat je een (nog) groter lezersaantal krijgt en uiteindelijk van je hobby je welverdiende job kunt maken;) En voor nu, let's keep having fun (online)! dikke kus

  • Nancy

    Ah zo herkenbaar! Gewoon lekker blijven doorschrijven en ik denk altijd maar zo: De aanhouder wint! (En anders heb je gewoon een heel fijne hobby ipv betaald) Superlief ook, ik beschouw jou ook als mijn online maatje! Ik vind jouw omschrijving van je blog trouwens wel een heel goede: Personal Lifestyle blog. Ik heb ook altijd geen idee hoe ik de mijne moet omschrijven, maar dan denk ik: Dat hoeft Chapter Friday of NSMBL toch ook niet? En die bloggen ook over alles wat ze leuk vinden 😉