Een dagje Brussel 1


Brussel

Vorige week vrijdag was het weer zo ver: ik mocht weer een zakenreisje maken voor Textilia! Dit keer ging de reis naar Brussel.

Begin juni werd ik benaderd door Vente-Exclusive.com, die laatst nog de prijs voor Beste Webwinkel van België won. Of ik naar Brussel wilde komen voor een interview? Nou, dat hoef je mij geen tweede keer te vragen!

Vertraging eerste klas

Vrijdag 20 juni was het zo ver. Mijn Thalys zou om 9:00 uur uit Rotterdam vertrekken, waarop ik om 10:15 zou arriveren in Brussel. Daar zou een taxichauffeur klaar staan en me naar Vente-Exclusive brengen. Het interview en de rondleiding stonden gepland van 10:30 uur tot 12:00 uur. Daarna zou ik nog een paar ‘vrije uren’ in Brussel hebben. Toen ik echter op Rotterdam arriveerde om 8:45 uur, bleek mijn Thalys al ruim een half uur vertraging te hebben. ‘Happy thoughts!’ denk ik dan altijd maar op zo’n moment, en bestelde nog een Starbucksje. Uiteindelijk vertrok mijn trein met precies één uur vertraging naar Brussel, wat gelukkig geen probleem was voor Vente-Exclusive. Met mijn plekje in de eerste klas was ik alle ‘ellende’ al snel weer vergeten. Ik kreeg zelfs (gratis) ontbijt! Misschien ben ik niets gewend, maar eh… ik houd  van persreisjes!

De ‘drie-talige stad’

Brussel-virgin

Het was mijn eerste keer in Brussel (stations niet meegerekend). De taxichauffeur geloofde zijn oren niet. “Het is zo dichtbij!” zei hij. Dat klopt, dacht ik bij mezelf. Maar ik ben laatste jaren vooral op verre bestemmingen geweest. Vandaar dat ik ook maar eens moet gaan werken aan mijn Europese bucket list. Maargoed, first things first 😉

Sushi

Het interview was erg leuk. De twee mannen van Vente-Exclusive waren heel vriendelijk en open, en er heerste geen hierarchische sfeer. Ruim anderhalf uur hebben we samen gesproken, terwijl we ondertussen ook nog een héérlijke sushi-lunch geserveerd kregen. Lucky me! Daarna kreeg ik nog een rondleiding door het hele pand. Wie inhoudelijk meer over de Beste Webshop van België wilt weten, verwijs ik deze week naar Textilia.nl.

Rondkijken bij Vente-Exclusive.com

The awkward moment

Iets na 14:00 uur werd er weer een taxi voor me gebeld, die om half drie voor de deur stond. Op naar het centrum dus! De weg daar naartoe bleek echter ook al erg leuk: ik keek mijn ogen uit. Het viel me op dat veel buitenwijken er nog best Nederlands uitzagen. Een beetje à la Rivierenbuurt soms. Tot we in het centrum kwamen. Daar was alleen veel Franser, veel internationaler. Druk en toeristisch, maar ook wel weer gezellig en knus. Maar voor ik de stad kon gaan ontdekken had ik nog een klein akkefietje met de taxichauffeur: ik dacht dat ook deze taxi door Vente-Exclusive ‘geregeld’ was, maar de taxichaufeur wist van niks en vroeg mij gewoon om 25 euro. Ik had geen cash geld bij me, waardoor we eerst weer op zoek moesten naar een bank. Uiteindelijk kon ik pinnen en schreef de taxichauffeur een bonnetje voor me. Eind goed al goed. Hebben jullie wel eens van die awkward moments tijdens persevents, waarbij je niet helemaal weet wat er voor je betaald is/wordt en wat niet?

Toeristje spelen

Enfin, ik had nog een kleine twee uur in Brussel voor mijn trein naar Nederland weer vertrok. Ik begon dus snel rond te lopen, met de standaard reis-grijns op mijn gezicht. Ik was alleen in Brussel! Voor werk! Via een klein, Brugge-achtig straatje liep ik richting Manneken Pis. Die kon je trouwens niet missen. Niet door zijn formaat, maar door de gigantische hoeveelheid (Aziatische) toeristen er omheen. Ook ik maakte uiteraard even een foto. Daarna liep ik nog over de Grote Markt, langs de Beurs, en dronk ik een Duveltje op een terrasje. Life is good. Op mijn gemak nam ik tot slot de metro naar Brussel-Midi, waar de Thalys – dit keer op tijd – weer naar Nederland vertrok.

Schattig België

Goodbye Brussels, au revoir Bruxelles en tot ziens Brussel!

Zijn jullie wel eens in Brussel geweest?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Een dagje Brussel