Tag: 25 reisweetjes over Suusje Q. 3


Door Sheelagh werd ik getagd om 25 reisweetjes over mezelf te delen op mijn blog. Dat doe ik natuurlijk graag, want – zoals je op de blog van Sheelagh al kunt zien – de reisweetjes-tag is heel leuk! Komt-ie:

1. Mijn langste vlucht so far was die naar Jakarta. Totaal zat ik 16 uur in het vliegtuig, al konden we even onze benen strekken tijdens een uurtje tussenstop in Dubai.

2. De langste vertraging had ik op de terugweg van Thailand naar Amsterdam. Onze overstap in Caïro duurde vier uur langer, waardoor we een uur of zeven(?) op Caïro vastzaten.

3. Mijn langste reis duurde tien weken: ik ging alleen naar Vietnam, Laos en Cambodja. Het was ook mijn eerste reis alleen.

4. Ik ging het vaakst naar Oostenrijk: totaal denk wel 20 keer. Met mijn familie ging ik als kind elk jaar op wintersport. Ook kwam ik er een  keer in de zomer en ging ik er afgelopen jaren met vriendinnen skiën.

5. Ik vloog voor het eerst alleen toen ik naar Frankrijk ging in 2010. Daarna vloog ik nog alleen naar VietnamValencia en Londen.

Alleen naar Frankrijk vliegen, want opa en oma wonen daar!

6. Ik was 5 jaar oud toen ik voor het eerst vloog. De reis ging naar Portugal. Ik herinner me er weinig van. Al vloog ik eerder al eens een rondje boven Texel.

7. Mijn feestvakanties als tiener zijn best beschaafd gebleven. Ik ging een keer naar Kreta en een keer naar Bulgarije.

8. Ik ben drie keer in een Disneypark geweest. Twee keer in Parijs en één keer in Orlando, Florida. Bizar hoe groot dit laatste park was!

9. New York City: ik ben een lucky girl want ik ben er al twee keer geweest.

10. Ik ben al drie keer in Afrika geweest. In 2005 in Egypte, in 2012 in Kenia en in 2013 in Marokko. Ik zou graag nog naar Oeganda gaan.

Leeuwen-selfie in Kenia.

11. Totaal bezocht ik al vier continenten: Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika.

12. Toen ik heel klein was ging ik met mijn ouders meestal naar Zeeland of de Waddeneilanden. Daarna gingen we ook wel naar landen als Frankrijk, België en Duitsland.

13. Ik ga het liefst elk jaar op wintersport. Oostenrijk is mijn favoriet. Ik heb ook wel eens geskied in Frankrijk en Fins Lapland.

14. Twee keer ben ik voor werk in het buitenland geweest. Eén keer naar Londen en één keer naar Brussel.

15. Het koudste land waar ik ben geweest is Fins Lapland. Het was daar destijds bijna min 30 graden!

Dik aankleden voor de sneeuwscooter-tocht.

16. Het lekkerste eten over de grens at ik in Thailand.

17. Ik ben nog nooit in Berlijn en Rome geweest!

18. Afgelopen maart volgde ik een cursus Spaans in Valencia.

19. Duiken deed ik voor het eerst in Cambodja. Daarna ook in Vietnam, Kenia, Thailand en Maleisië.

20. Ik ging in 2011 op studiereis naar Hong Kong. Hoewel we veel vrije tijd hadden en hebben gefeest, bezochten we ook onder meer wat advocatenkantoren, de Nederlandse ambassade en de universiteit.

Op kantoorbezoek in Hong Kong.

21. Peru, Hawaii, Suriname, Sri Lanka, Israël, Filipijnen, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Japan, USA, Istanbul, Berlijn en Rome staan allemaal op mijn Travel Bucket List. Tja, wat niet eigenlijk?

22. Mijn favoriete reisgidsen zijn die van Lonely Planet.

23. De mooiste reis uit mijn kindertijd is die naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

24. Ik zou nog wel eens in het buitenland willen wonen. Azië lijkt mij wel wat, maar eigenlijk sta ik bijna overal voor open.

25. Dieren: ik zwom met dolfijnen in Mexico, reed op kamelen in Egypte en Marokko en zat op olifanten in Thailand en Indonesië. Ik wil graag nog eens duiken met whalesharks en schildpadden.

Marokko, I love you

Ik geef het stokje graag door aan mijn favoriete reisbloggers Chantal Schram en Explorista!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Tag: 25 reisweetjes over Suusje Q.