Dingen die ik mis aan Amsterdam


Amsterdam, I miss you!

Dit voorjaar verhuisde ik, na zes prachtige jaren in Amsterdam, naar de stad Utrecht. Ik ging namelijk samenwonen en trok bij mijn vriend in. Tegen deze Amsterdamse dingen kan Utrecht echter niet op.

 
Utrecht heeft zeker zijn eigen charme, maar in sommige dingen is Amsterdam nou eenmaal beter.

Mijn vrienden

Het overgrote deel van mijn vrienden woont in Amsterdam. Waarvan de meesten ook nog eens vlak bij mijn oude huis wonen. Even snel afspreken zit er dus niet in. Het is vaker plannen, en je bent wat langer onderweg. Gelukkig kom ik voor mijn werk nog vaak in Amsterdam en rijden er treinen.

Op de fiets naar werk

Dagelijks ben ik nu bijna een uur onderweg naar werk. En een uur terug. Dat is op zich geen ramp, maar die 25 minuutjes fietsen vanaf mijn oude huis waren toch wel heel lekker. Even een frisse neus halen in de buitenlucht, en meteen 50 minuten beweging per dag…

Vondelpark

In Amsterdam woonde ik op een paar minuten van het Vondelpark. Ideaal dus om even te gaan hardlopen. Of te gaan picknicken. Vorige zomer ging ik soms dagelijks snel thuis een salade halen, en dan direct door naar het park. Ik heb zelden een tuin gemist.
 

Winkeltjes op loopafstand

Ik ben verwend, ik weet het. Maar in Amsterdam woonde ik praktisch naast de winkels. De supermarkt was om de hoek, evenals de slager, de bakker, de Etos, de zonnebank, de bloemist, de toko, een terrasje, een koffietentje, een lunchtentje, etc. Voor het echte werk pakte ik de fiets naar het centrum, maar dat aanbod voor de deur was niet mis!

Hipheid

Sorry Utrecht, maar in Amsterdam gebeurt het! Je mag me een arrogante Amsterdammer noemen, maar in de hoofdstad opent wel elke week een nieuw, leuk restaurant of café. Er is altijd wat (nieuws) te doen, altijd wat te beleven. De meeste events van werk zijn er… Ook mensen kijken is er een feest. Doe maar gek, dan doe je al normaal genoeg!
N.B. Utrecht heeft zeker ook zijn eigen positieve kanten. Daarover later meer in een andere blog! 
 
via Pinterest
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *