DIY: Ripped Jeans 1


Met mijn ‘ nieuwe’  ripped jeans in Alaska


Ben jij je oude spijkerbroek ook zo zat? Maar heb je geen geld voor een nieuwe, ripped jeans? Geef je saaie spijkerbroek dan zelf een metamorfose!

Op Pinterest zag ik plaatjes van zelfgemaakte ripped jeans voorbij komen. ‘Dat kan ik ook!’ dacht ik meteen. Misschien zonde van een goede spijkerbroek, maar mijn vier jaar oude My God-jeans draag ik nu toch amper. Ik vind ‘em saai, dus door de broek te proberen op te leuken had ik niets te verliezen.

How to:
De truc is als volgt: zet wat horizontale knipjes in je broek op de plekken die je ge-ripped wilt hebben. De knipjes moeten precies onder elkaar zitten. Ik zette in beide pijpen net boven de knie wat knipjes. In de linkerpijp zette ik vier knipjes, voor een (hopelijk) mooier effect.

1. Verticale knipjes

Daarna begint het gepriegel. Tussen de horizontale knipjes zitten verticale ‘jeans-garen’. Deze zitten door horizontale witte draadjes geweven, die je ziet zitten bij ripped jeans. Het is dus zaak de verticale jeans-garen tussen de witte draadjes uit te trekken. De eerste is moeilijk, maar daarna gaat het wel. Ik heb het gewoon met mijn vingers gedaan, maar je kan er ook een klein tangetje voor gebruiken.

2. Jeans-garen eruit halen

Wanneer je alle jeans-garen tussen je horizontale knipjes eruit hebt getrokken, is het meeste werk gedaan. Op Pinterest las ik dat je de jeans hier en daar nog wat op kunt schuren voor meer ruige plekken. Ook wordt geadviseerd de jeans te wassen, omdat de ripped plekken dan wat natuurlijk gaan ogen. Dat heb ik nog niet gedaan. Misschien dat je hierdoor nog goed het onderscheid tussen de knipjes ziet.

3. Het resultaat links
4. Het resultaat rechts

Wat vind jij van de ripped jeans? Nieuwe kopen of zelf maken? Of zoals in onderstaande video?


P.S. Al eerder verknipte ik een spijkerjasje dat ik nooit droeg tot een giletje. En van mijn spijkerblouse draag ik sinds kort alleen nog de kraag onder een trui.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “DIY: Ripped Jeans

  • Stacey

    Cool, ik ga het proberen! Trouwens wel jammer dat mijn favoriete spijkerbroeken, bij wie ik dit effect juist niet wilde hebben, het hebben gekregen door een val partij, dus als je het heel snel wilt doen met een heel natuurlijk en ongecontroleerde look, maak dan gewoon een smakker op straat of op de fiets!