My life in print 1


Mijn verzameling

Hoewel ik als blogger en redacteur e-fashion altijd zo hard mogelijk roep dat online het nieuwe print is, blijf ik het toch gaaf vinden als mijn hersenspinsels ‘echt’ worden gepubliceerd. Elk fysiek blad met daarin een artikel van mijn hand bewaar ik dan ook zorgvuldig in mijn boekenkast. 

Mijn verzameling kan twee kanten opgaan. Of ik blijf zodanig veel artikelen voor print schrijven dat het te veel wordt om te blijven bewaren. Of online wordt écht het nieuwe print en er komen amper meer fysieke bladen bij. In beide gevallen koester ik mijn huidige verzameling, die ik vandaag daarom even in het zonnetje zet.

Print forever
Ik ben trots op mijn verzameling. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. We schrijven het niet met potlood op. Deze fysieke bladen zijn écht en niemand kan die ooit nog uitgummen. Ik sta gedrukt en zal officieel de geschiedenis ingaan als schrijfster. Al denk ik dat alles dat ooit online is gezet ook moeilijk te verwijderen is…

Juridisch
Mag ik jullie voorstellen aan mijn Folia, Alibi’s, Textilia’s en Bengels? In Folia, het blad van de Universiteit van Amsterdam, stond ik voor het eerst gedrukt. Ik gaf een interviewtje over mijn kersverse job als hoofdredacteur van Alibi, het blad van de rechtenfaculteit. Vandaar ook dat mijn verzameling meerdere Alibi’s bevat. Vier nummers lang was ik hoofdredacteur. Voor twee andere nummers schreef ik artikelen over de Zuidas en werken op de Antillen, waarvoor ik vier advocaten interviewde. De interviews verschenen eerder op Nobiles.nl, maar ja, dat is online hè?

Folia
Mijn hoogtepunt: een artikel over Peter R. de Vries (en zijn reactie hierop!)

Mijn interview over werken op de Antillen
Mijn interview over werken op de Zuidas

Fashion
Een jaar geleden werd ik aangenomen als redacteur e-fashion bij Textilia. De eerste maanden schreef ik alleen voor online, maar eind van 2013 kwamen daar dan toch wat print-klusjes bij. Ik mocht een artikel schrijven voor zusje Bengels, over het inzetten van Instagram als marketingtool. Ook kreeg ik een vaste rubriek in Textilia over online ondernemen in de modebranche. Denk mobiel betalen, crowdfunding, werken met bloggers, winacties op Facebook, etc. Daarnaast heb ik inmiddels al een aantal pagina’s mogen vullen met ‘Markt in cijfers’, waarin ik onderzoeken over de (online) modebranche uitlicht en bespreek.

Mijn eerste artikel voor Bengels
Mijn vaste rubriek @Helpdesk
Een Markt in Cijfers

Heb jij ook een verzameling van jouw leven in print? Op welk artikel ben jij het meest trots?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “My life in print