Een dagje Vancouver


Afgelopen zondag zette ik weer voet op Hollandse bodem, maar op mijn blog ‘ben ik net in Vancouver‘. The story continues!

Alweer meer dan twee weken geleden (vrijdag 1 augustus) kwam ‘ons’ cruiseschip aan in de haven van Vancouver. Was het het feit dat ik al even geen stadsleven had gehad? Of zag Vancouver er gewoon super tof uit? Al eerder had ik van twee oude collega’s gehoord dat het echt een vette stad zou zijn. En dat kan ik – na iets meer dan 24 uur in Vancouver te zijn geweest – nu beamen.

Vlakbij ons hotel

Om in korte tijd een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van Vancouver, hadden we een hotelletje geboekt dat dicht bij de haven en het centrum lag. Gelukkig lag de haven ín het centrum, dus dat maakte het allemaal nog wat makkelijker. We verbleven in het Kingston Hotel Bed & Breakfast. Vancouver is niet goedkoop. We hadden een gedeelde badkamer en onze slaapkamer en het bed waren mini. Jaja, we waren in die twee weken goed verwend geraakt.

Dat mocht de pret echter zeker niet drukken. Vanaf de eerste seconde hield ik van Vancouver. Ondanks de vele(!) zwervers en junkies op straat. Chinatown ging mijn pet wél te boven. Ik ben niet zo snel bang, maar daar voelde ik (en mijn vriend!) ons echt onveilig en wilde ik alleen maar snel weg. Azië-liefde of niet!

Ramen

We zijn de dag vrijdag (na onze koffers gedumpt te hebben) begonnen met het 360 graden uitzicht vanaf de uitzichtstoren nabij de haven. Daarna zijn we via Gastown (de oude stad) langs het water naar het Stanley Park gelopen. Wat een hip wijkje was Gastown zeg! En wat een prachtige stad is Vancouver, zo aan het water, naast dat park, om nog maar niet te spreken over de hoeveelheid natuur (net) buiten de stad. Op elke hoek van de straat vind je een koffietentje. En een Aziatisch restaurantje! Je begrijpt, ik was snel verkocht aan dit kleine New York. Op Chinatown na dus. Eind van de middag hebben we nog even in het zonnetje gezeten bij Victory Square. ’s Avonds aten we heerlijke Japanse ramen nabij ons hotel. Zaterdag hebben we fietsen gehuurd en zijn we ’s morgens naar de Lion’s Gate Bridge gereden, en weer terug.

Lion’s Gate Bridge

Ik had nog wel langer kunnen blijven, maar ons vliegtuig naar LA zou die middag vertrekken. Met de metro naar het vliegveld dan maar, voor alweer een nieuw avontuur!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *