Van Los Angeles naar San Francisco 3


Terwijl ik deze blog schrijf klettert de regen tegen het raam. Onvoorstelbaar dat ik een week geleden nog in Cali(fornia) zat, waar de zon zo heerlijk op mijn huid brandde. Dat was twee weken geleden overigens wel anders, toen ik van LA naar San Fran(cisco) reed.

Zaterdag 2 augustus landt op vliegtuig ’s avonds in LA. Al vanuit het vliegtuig bleek dat LA een ontzettend uitgestrekte stad is met amper hoogbouw. Na ons auto te hebben opgehaald is het dan ook nog even rijden naar onze eerste Airbnb: een schattig huisje achterin de tuin van onze gastvrouw in Venice. We halen nog even snel wat Indiaas eten en gaan dan slapen.

Zondag 3 augustus worden we happy wakker, ondanks de bewolking. We gebruiken de buitendouche, onder de sinaansappelboom, en lopen daarna ‘even’ naar het strand. Dat blijkt een half uur lopen te zijn. En dan ben je Venice nog niet eens uit! We huren twee beachcruisers en rijden naar de pier van Santa Monica en terug. Het regent een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. I’m in LA baby! Eind van de middag hebben we nog een Warner Bros-tourtje door de studio’s. We zien ontzettend veel filmsets en decor van TV-series. Geen film of serie zal meer hetzelfde zijn als je beseft wat een werk het is om alles – van het koffiekopje tot de foto’s aan de muur – uit te zoeken en in orde te maken. Als avondeten eten we onze eerste burger in Cali.

Maandag is N. jarig en rijden we naar Malibu voor een gepast ontbijtje (brunch): een luxe Italiaans broodje met salade en een verse icetea. En Starbucks toe. We zijn er nou toch 😉 De rest van de dag spenderen we door verder te rijden naar Santa Barbara, over het strand te lopen in het zonnetje (jaja), een ijsje te halen op de pier en uiteten te gaan bij de Italiaan. Wat is SB geweldig! Het is lastig kiezen uit de vele schattige restaurantjes en ook de wijn is heerlijk. Niet gek, SB ligt midden tussen de wijngaarden. Ook hier verblijven we weer in een Airbnb’tje.

Dinsdag is het tijd voor onze eerste nacht kamperen. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog nooit ‘echt’ heb gekampeerd. Vroeger wel eens met EuroCamp, en vorig jaar natuurlijk in de Sahara(!). Wat dat betreft kan het qua voorzieningen en comfort alleen maar meevallen 😉 We kopen een tentje, luchtbed, pomp en twee slaapzakken bij Walmart en rijden – via wijnplaatsje Los Olivos – naar onze camping. Het is er prachtig, en ook de tent staat gelukkig in tien minuten. Helaas blijkt er geen winkeltje in de buurt te zitten, waarop we dineren met een zak chips. Maar geen nood: we hebben nog een beetje wijn en genieten van het uitzicht op de oceaan en de adelaars die boven ons hoofd vliegen.

Niet helemaal lekker geslapen, maar toch genieten als we wakker worden woensdag. Ik ben inmiddels een echt natuur mens geworden en ben helemaal in mijn nopjes hier. Nadat we de tent weer hebben ingepakt rijden we een van de mooiste routes van onze vakantie: Route 1 langs Big Sur. Zo mooi! ’s Avonds slapen we in Monterey, waar we voor het eerst een motel hebben geboekt. We wandelen langs de haven en eten – toepasselijk – fish and chips.

En dan zijn we alweer bijna in San Francisco. Ik schrik ervan hoe hard de tijd toe dan toe al is gegaan. Ik wil nog lang niet naar huis en alleen maar genieten van alle prachtige, nieuwe indrukken. Op de weg naar SF stoppen we nog even in Santa Cruz, waar we de kermis/het pretpark bezoeken. De pier van Santa Monica is er niets bij: hier is het altijd feest! Maar… het is geen San Francisco!

Volgend blogje zijn we een lang weekend in San Francisco!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Van Los Angeles naar San Francisco