3 x Blogger Essentials 4Een beetje blogger rent marathons, vliegt de wereld over en heeft meer lezers dan er in een voetbalstadion passen. Hoe word jij ook zo’n succesvolle influencial? Deze drie dingen zijn essentieel.


Naast goede writing skills en een beetje kennis van het onderwerp mode/reizen/eten/hardlopen/alles beschikt elke zichzelf serieus nemende blogger over het volgende gereedschap.
1. Camera
Wat is nou een blogger zonder camera? Dat is als een journalist zonder koffie en een advocaat zonder befje. Nou kun je denken: ‘een blogger schrijft toch voornamelijk? Is een pen niet genoeg?’ Think twice! Schrijven is zó 2013! Niet voor niets zijn ploggers de nieuwe bloggers en vloggers de nieuwe ploggers. Wil je als blogger nog meedoen, dan moet je dus in ieder geval over een leuk cameraatje beschikken. Een spiegelreflex als het even kan. Of anders een systeemcamera. Of een GoPro! Een grote Nikon of Canon om je nek vergroot je in ieder geval zeker je aanzien op elk (bloggers)event.

2. Laptopje
Die leuke blogjes (of vlogjes) moet je natuurlijk wel ergens kunnen maken. En waarom dan niet op een hippe manier? Op een computer dus, dat lijkt me logisch. Maar de ene computer is de andere niet, laat dat duidelijk zijn. Een dekstop is bijvoorbeeld niet meer wat het geweest is. Wie noemt het überhaupt nog een desktop? Een laptop kan nog net. Beter is een ultrabook, met als natte droom van elke blogger: een Macbook Air. Een tablet en smartphone zijn handig voor het hele snelle werk onderweg, maar echt lekker werken doe je daar niet op. Bonus: neem je Macbook Air mee naar de Yoghurt Barn!

3. Website
Last but not least: een mooie website is essentieel. En dan graag eentje die zich aan verschillende devices aanpast. Handig voor je lezers die via smartphone, tablet, laptop of desktop (oeps) komen. Maar dan ben je er nog niet. De Perfecte Blog heeft een cleane uitstraling en een eigen (.com of .nl) domeinnaam. Blogspot.com is nu echt passé! Een slider bovenin is ook cruciaal. Evenals een wereldbolletje voor reisbloggers. Profielfoto laten schieten door Mariet Moms en klaar ben je!

P.S. Vorige week kocht ik eindelijk een camera en (nieuwe) laptop. Dat belooft wat!! Aan mijn website wordt (nog niet) gewerkt… 😉 Hoe heb ik het al die tijd zonder kunnen doen!?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “3 x Blogger Essentials