Zomervoetjes in twee stappen


Foto: Loes Voetverzorging (via Treatwell.nl)

Hoewel de zomer al op zijn eind loopt, en het weer ook te wensen overlaat, is dat geen excuus voor onverzorgde voeten. Zo krijg jij verzorgde zomervoetjes in twee stappen.

Toen ik nog studeerde fantaseerde ik er altijd over: als ik later werk… dan ga ik elke maand naar de pedicure! Nou, valt dat even vies tegen nu. De werkenden onder ons zullen het herkennen: het is echt niet opeens een vetpot. Meestal blijft het bij mij dus bij een pedicure’tje voor de zomer, als voorbereiding op het seizoen. De rest van het jaar probeer ik het zelf een beetje bij te houden. Wat een geluk dus dat ik weer een behandeling mocht uitzoeken op Treatwell.nl!

Hoe het werkt:
Stap 1.
Ga naarTreatwell.nl

Stap 2.
Boek een pedicure!

Het fijne aan Treatwell.nl is dat je veel salons vindt die je anders misschien niet had gevonden. Ook kleine salons bijvoorbeeld, die zelf geen goede online vindbaarheid hebben. Je kan makkelijk filteren en zien wat andere bezoekers van een salon of behandeling vonden. En het fijnste: je hoeft niet te bellen, maar kan gewoon snel een afspraak maken via Treatwell.nl.

Medische pedicure
Als je meer wensen hebt, zoals ik, kun je ook nog zoeken op andere dingen. Salons in Amsterdam of Utrecht bijvoorbeeld. Of een speciale behandeling, zoals een medische pedicure. Bij deze behandeling worden ook likdoorns verwijderd. En laat ik er nou al jaren een paar op mijn rechtervoet hebben. Excuse me for sharing… maar beter laten behandelen dan ermee rond blijven lopen toch? Ik filterde dus op ‘Amsterdam’  en ‘ medische pedicure’ en vond o.a. de salon van Loes. Loes werd goed beoordeeld en is bovendien gespecialiseerd in pedicures. Geen algemene (cosmetische) beautysalon dus, maar iemand met gespecialiseerde expertise. Ik maakte een afspraak en boekte er ook gelijk een nagellakje bij. Voor 35 euro totaal leek mij dat wel het proberen waard.

Bij Loes
Een kwartier voor tijd kwam ik vorige week bij Loes aan. De salon van Loes ligt middenin De Pijp, vlak onder het Sarphatipark, en is goed te bereiken. Gelukkig kon ik meteen plaatsnemen in de stoel. Loes bleek een echte Amsterdamse te zijn en zit al jaren in het vak. Fijn dat mijn voeten in goede handen zijn!

Foto: Loes Voetverzorging (via Treatwell.nl)

Al snel constateert Loes dat mijn likdoorns helemaal geen likdoorns zijn. Het zijn voetwratten! Die blijkt iedereen echter overal te kunnen oplopen. Ik heb geen idee meer waar het kan zijn gebeurd. Als kind heb ik nooit één wrat gehad! Helaas kan Loes er weinig aan doen. Voetwratten kunnen alleen behandeld worden met stikstof, en dan nog heb je geen garantie dat het weg gaat en weg blijft. Wat Loes wel kan doen is al het eelt op mijn voeten zo goed mogelijk weghalen. Hierdoor kunnen de wratten straks makkelijker worden weggehaald. Ook het eelt op mijn hielen wordt allemaal weggehaald. Ik voel me nooit zo charmant als ik al dat vel van mijn voeten zie komen, maar Loes verzekert me dat mijn voeten zo erg nog niet zijn. Ze ziet als pedicure de meest bizarre dingen.

Mijn nagels worden schoongemaakt, geknipt, gepolijst en gelakt. Ik kies voor een gezellig oranje-rood kleurtje. Loes vertelt dat ze nog nooit zo veel nagels heeft gelakt als afgelopen weken. Sinds ze met haar salon op Treatwell.nl staat komen er veel meer jonge mensen dan voorheen. Die willen allemaal gelakte nagels, aldus Loes. Ook ik ben blij als mijn nagels weer een kleurtje hebben. Mijn ene voet mag dan nog niet helemaal mooi zijn, maar ik zie er in ieder geval weer verzorgd uit.

Na bijna een uur in de stoel te hebben gezeten loop ik weer de deur uit. Laat die zomer maar komen! Oh, en nu moet ik zeker ook een foto laten zien van het eindresultaat? Ik moet zeggen dat ik dat een beetje moeilijk vind. Ik ben geen fan van (mijn) voeten, en benadruk liever mijn pluspunten. Aangezien er online al genoeg schone schijn is, vind ik echter dat ik toch een foto moet delen. This is me:

Mijn voeten

Wat voor relatie heb jij met je voeten? Ben je er trots op of verstop je ze liever? Doorbreek het taboe en #showyourfeet!

PS Heb jij wel eens voetwratten gehad? En ga jij wel eens naar een pedicure?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *