Aussie backpacking be like… 3
Ruim twee maanden ben ik alweer aan ’t reizen in Australië. Van Darwin naar Alice Springs en van Broome tot (bijna) Perth. Inmiddels weet ik dus wel hoe dat backpacken een beetje werkt hier in Australië.

Zo gaat backpacken in Northern Territory en Western Australia.

– Backpacken? Kamperen zul je bedoelen! De meeste mensen kopen of huren een auto of busje en reizen daarmee rond. Stukken goedkoper en onafhankelijker dan hostels.

– Neem je geld maar mee, Australië is duur! Een biertje kost zelfs in de super een paar dollar, een mango is vijf dollar en een dorm in een hostel kost je zo’n 30 dollar. Ja, afzien hier.

– Goon is de goedkoopste alcohol hier: wijn uit een zak. Hebben ze ook in Frankrijk en is best te doen. Als het te koop is althans. In plekken waar veel Aboriginals wonen wordt geen goedkope drank verkocht…

– Aan Aboriginals ontkom je hier niet. Daar hoef je geen tourtje naar een vaag dorp voor te boeken. Aboriginals – of A.O.’tjes, zoals wij ze noemen – hangen meestal op straat in de buurt van een tankstation of bottle shop. De Australiërs hebben overigens geen goed woord voor ze over.

– Heet, heet, heet is het hier. In Darwin en Broome was het niet te doen. Overdag zo’n veertig graden, ’s nachts een graad of dertig. In je bed gaan liggen zonder deken en dan al zweten. Bah! Gekukkig koelt het verder naar het zuiden meer af en slapen we ’s nachts inmiddels in een vest en slaapzak.

– Internet? Dat kennen we hier niet! Vrijwel geen enkele camping of winkel biedt wifi aan, en als ze dat al doen kost het veel geld en werkt het slecht. Australische bedrijven reageren ook amper op Twitter of Facebook. Geen ideale plek voor een travelblogger 😉

– Bovenstaande punten compenseren de Aussies door enorm aardig te zijn. Langs de weg met een kapotte auto? Drie auto’s stoppen, kijken naar de motor, bellen garages en slepen je daarheen. Vervolgens krijg je bier van de monteurs, mag je in hun huis logeren en helpen ze je met het zoeken naar een nieuwe auto. Gotta love Aussies!

– Wie backpackt in de outback ontkomt niet aan wildlife. Tropische vogels maken deel uit van onze dag, maar ook zien we af en toe kangoeroes, krokodillen, kamelen, reef sharks, schildpadden, roggen, dolfijnen en kikkers, al dan niet in het toilet.

– The Aussie Cuisine is een barbecue. Vooral de mensen buiten de grote steden schijnen deze vaak te gebruiken, en dat hebben we ook zelf in Karratha ervaren. Vier van de zes avonden hebben we er gebbqd! Dat gaat hier in Oz overigens anders dan in NL. Geen urenlang tafelen met stokbrood en salades, maar gewoon in een keer al het vlees op de barbie, broodje pakken en kanen maar!

– Zelf barbecueen wij ongeveer een keer per week (Nederlandse stijl).Verder eten we hier vooral blikvoedsel (zie punt twee) maar dat is eigenlijk zo erg nog niet. Pasta met tonijn uit blik, dices tomatoes uit blik erbij en wat kruiden en smullen maar! 😉 Afvallen doen we hier daarentegen niet door ons blikdieet aan te vullen met veel ijsjes en chips!

Happy travels!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Aussie backpacking be like…