A new day, a new hostel, a new friend


Living the Sydney life!

Waar ben ik? Wat doe ik? What’s next? Tijd voor een Aussie Update!

In mijn laatste Aussie Update vertelde ik dat ik net afscheid had genomen van ‘mijn verrassing’ en nu voor het eerst écht alleen was. Ik moest weer terug naar het backpackersleven van hostels en nieuwe vrienden maken. Nou, dat heb ik geweten!

Sydney Harbour YHA
Het eerste hostel waar ik heen ging, was het Sydney Harbour YHA-hostel. Dit prachtige hostel mocht ik bezoeken voor Travelvalley, en schreef er naderhand deze blog over. Toevallig was er die avond net een BBQ op de rooftop mét fantastisch uitzicht op het Opera House. Ook leerde ik er Joanna kennen, een Belgisch meisje dat net een half jaar in Canada had gewoond. Het klikte meteen en hoewel ik de dag daarna weer naar een ander hostel zou gaan, besloten we contact te houden. Later die week hebben we samen nog een heel leuke dag gehad: met de ferry naar Manly, wandelen over het strand en fish and chips eten. Of in mijn geval calamari en chips. Helaas vloog Joanna die avond weer verder naar Melbourne.

Shelly Beach, vlakbij Manly

Sydney Star Backpackers
Mijn volgende hostel was het Sydney Star Backpackers in Woolloomooloo, een wijkje ten oosten van Hyde Park en de Botanic Gardens. Dit hostel beviel me eigenlijk gelijk niet: de kamer was een enorme bende, de drie andere meiden zeiden geen woord, en de gemeenschappelijke ruimtes waren krap en heet. Ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken en op zoek te gaan naar werk. Dus bij een paar tentjes mijn cv achtergelaten en verder veel gereageerd op online vacatures. Ook heb ik wat werk verricht voor Miss Legal, waar ik achter de schermen weer rustig ben begonnen met (Het Nieuwe) Werken. s Avonds wat gedronken met Ilona, een vriendin van Linda, die ook in Sydney is. Samen hebben we naar het vuurwerk bij Darling Harbour gekeken, wat prachtig was. Gezellig om even een Nederlander te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zit!

Blue Mountains YHA
Weg uit het stomme hostel én even de stad uit: op weg naar The Blue Mountains! Hier verbleef ik wederom voor Travelvalley in een fijn hostel (en schreef deze blog over mijn uitstapje). Ik sliep in een vijf-persoons-dorm, waar dit keer gelukkig wel aardige meisjes zaten. Geen dikke vriendinnen gemaakt, maar in ieder geval was het beter dan het hostel in Woolloomooloo. De Blue Mountains zelf waren heerlijk: lekker in de natuur, en toen het eenmaal opklaarde heb ik prachtige uitzichten gezien.

Blue Mountains-selfie!

The Three Sisters, Blue Mountains

Wake Up!
Eenmaal terug in de stad checkte ik in bij Wake Up!, een echt party-hostel in het centrum waar alles goed geregeld was. Een ruime slaapkamer (met tien bedden), een goed restaurant, een heuse bar/club en de eerste avond een gratis wijn-feestje. Nou, daar was ik natuurlijk wel bij! Ik ontmoette er Martijn, een Nederlandse jongen, en genoot van de goon. Al voelde ik me wel wat oud in Wake Up! De gemiddelde backpacker is nu eenmaal net wat jonger dan ik en feest alsof er thuis nooit feestjes zijn. Na twee nachtjes party-hostel was ik dan ook best blij om weer te verhuizen. Martijn vertrok overigens ook, dus ook mijn nieuwe buddy was geen reden om te blijven.

I loooove deze huisjes in Sydney

Glebe Point YHA
Alweer een YHA! Daarvan weet je in ieder geval dat de hostels oké zijn. Althans, dat dacht ik. Dit hostel oogt lang niet zo fris en professioneel als het Sydney Harbour YHA, dat dus echt het paradepaardje van YHA blijkt te zijn. Enfin, ik had dit hostel geboekt omdat het dichtbij Balmain ligt, een wijkje buiten het centrum waar ik afgelopen vrijdag een proefdag zou hebben bij een restaurant. Uiteindelijk heb ik echter besloten toch niet te gaan werken daar. Het restaurant is niet elke dag van de week open, en sowieso alleen ’s avonds. De manager vertelde me dat ik dus ongeveer drie avonden per week zou werken daar. Dit levert voor mij niet genoeg op. Het leven in Sydney is duur, waardoor ik dan amper wat kan sparen. Het zou dus vooral het verlengen van mijn verblijf hier betekenen, terwijl ik op zich wel weer toe ben aan een nieuwe stad. Bovendien hoef ik mijn tijd in Australië niet zo zeer te verlengen, en heb juist wel zin om in maart weer naar huis te gaan. Kortom, niet meer werken dus, niet meer langer blijven, en gewoon terug naar Nederland als het geld op is! 😉

Glebe
Skyline vanuit Glebe gezien

Overigens heb ik ook nog een gesprek gehad bij een recruitmentbureau, in de hoop op een juridisch baantje. Dat zou ik nog wel de moeite vinden, meer geld verdienen en een leuke ervaring voor op mijn cv. Helaas waren er op dit moment geen vacatures voor mij, en op vacatures in de toekomst ga ik niet wachten. Heb ik die Zara-hakken toch voor niets gekocht 😉

De wijk Glebe is trouwens heel leuk! Het voelt een beetje als Bondi, waar ik natuurlijk ook nog gewoond heb 😉 Ja, ik kan inmiddels wel zeggen wat leuke buurtjes zijn en wat niet. In Glebe is het vrij rustig en het voelt er echt ‘local’. Veel lokale supermarktjes en kleine barretjes, waar ik nog een paar drankjes gedronken heb met mijn nieuwe roommate/mattie Céline. Céline komt uit (Franstalig) België. Mijn andere roommate is Elena, een meisje uit Frankrijk. Daar nog een koffie meegedronken. En de eerste avond was er toevallig weer net een rooftop-barbecue. Ik heb er al een hoop gehad 😉

Another barbie
Al met al dus weer een prima weekje, met weinig toeristische attracties, maar des te meer ‘local life’. Met als hoogtepunt het barbecue-feestje dat ik op Valentijnsdag bij Nicoline had. Nicoline is een vriendin van Miss Legal en had ik voor zaterdag nog nooit ontmoet. Maar ja, je bent allebei Nederlands en in Sydney, dus waarom niet meeten? Nicoline bleek in een prachtig huis te wonen met een geweldig uitzicht op het water. Er waren super aardige mensen uit Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika, het eten was heerlijk en de drank vloeide rijkelijk. Kan ik hier blijven?!

Op Valentijnsdag eerst naar dit zwembad geweest
En nog even naar Art Gallery of NSW
Heel leuke expositie over pop-art

A new city
Het antwoord is nee. Ik vlieg vandaag (maandag) namelijk naar Melbourne! Die stad wil ik ook écht nog zien. Ik heb zulke goede verhalen gehoord en ben heel benieuwd. Uiteraard wil ik de stad verkennen, naar St Kilda én natuurlijk de Great Ocean Road zien, en wie weet nog Philip Island en Wilson’s Promotory, dus er volgt snel weer een blog vanuit Melbourne. Wie tips heeft voor Melbourne mag het trouwens zeggen!

Keep you posted!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *