Tien dingen om te doen in Sydney 2


In Sydney kun je alle kanten op 😉

Alweer negen dagen ben ik in Sydney. De echte highlights heb ik inmiddels dus wel gezien. Daarom hier een Sydney Mini Guide voor beginners.


Let’s talk about Sydney! De grootste stad van Australië en zonder twijfel ook een echte wereldstad te noemen. Wolkenkrabbers en drukte, maar ook strand en de relaxte Aussie vibe zijn er te vinden. Ik geloofde direct dat het hier goed leven is. Maar ook voor de toerist heeft Sydney het één en ander te bieden. Deze tien dingen moet (en kun je makkelijk) zien als je een paar dagen in Sydney bent.

1. Wandelen over de Sydney Harbour Bridge

Eén van de bekendste gebouwen van Sydney: de Sydney Harbour Bridge. Verbindt het centrum met het rustigere Sydney North en is vanaf menig plek in de stad te zien. De brug is namelijk erg groot, zowel lang als hoog. Echte waaghalzen kunnen ‘m beklimmen (kost wel een leuk bedragje), maar de brug is ook prima vanaf het voetpad te verkennen. Zo krijg je ook een goede indruk van de grootte van de brug én heb je een prachtig uitzicht op de haven, de stad en het Opera House.

Tip: vanaf hostel Sydney Harbour YHA heb je een prachtig uitzicht over de haven!

Vanaf de Sydney Harbour Bridge

2. Opera House

Misschien wel het állerbekendste gebouw van Sydney is het Opera House. Ik hoorde dat veel mensen ‘m in het echt kleiner vonden dan verwacht. Ik had echter niet zoveel verwachtingen en vond het gebouw vooral indrukwekkend. Van dichtbij zie je dat het Opera House is ‘bekleed’ met schubben (tegeltjes). Van ver af is het prachtig om de zon erop te zien schijnen. Leuke wisselwerking is dat je vanaf het Opera House weer een prachtig uitzicht hebt op – jawel – de brug.

Sydney Opera House

3. Royal Botanic Gardens

Deze mooie (en grote!) tuinen liggen naast het Opera House, aan het water. Heerlijk om hier doorheen te slenteren, te hardlopen, een boek te lezen, een koffie te drinken of een bezoekje te brengen aan het nabijgelegen zwembad of Art Museum of New South Wales.

De Botanic Gardens

4. Ferry naar Manly

De haven van Sydney krijg je goed in kaart door een ferry te pakken naar Manly, een suburb van Sydney die ten noordoosten van het centrum ligt. Kost slechts een paar dollar en je bent wel weer even zoet. Manly is overigens ook erg gezellig, met aan ieder van de twee kanten van de suburb een strandje en bijbehorende boulevard.

5. Chinatown

Altijd een toeristische bedoening, maar dat sluit niet uit dat Chinatown gezellig en goedkoop is. Lekker Aziatisch eten kun je er vanaf een paar dollar. Ook de Chinese Garden of Friendship is zeker de moeite waard.

6. Darling Harbour

Naast Chinatown ligt Darling Harbour, een haven waar niet lang geleden een uitgaansgebied is gecreëerd. Overdag wat sfeerloos en niet echt authentiek, maar ’s avonds zeker gezellig. Elk terras zit dan vol en is het zien en gezien worden. Of in mijn geval: underdressed zijn en me vergapen aan de korte rokjes en hoge hakken. Tja, ieder zijn ding 😉 In de zomer wordt er elke zaterdag vuurwerk afgestoken, wat ook zeker de moeite waar is om naar te kijken (tip: ga op het viaduct staan!).

Vuurwerk bij Darling Harbour

7. Hyde Park

Kleiner dan Hyde Park in Londen, maar desalniettemin een mooi stadspark waar je even wat zuurstof kunt inademen tussen de hoge gebouwen. Naast het park staat een prachtige kerk en ook is er een herdenkingscentrum waar je even kunt kijken. Maar het leukste om te doen is natuurlijk een koffie halen bij de Starbucks tegenover het park en je even een echt stadsmeisje te voelen.

8. Bondi Beach

Bekend en berucht: Bondi Beach! Ook hier dacht ik dat het zien en gezien worden was, maar dat viel me eigenlijk erg mee. Misschien lag het aan het weer, dat toen wij er waren wat winderig was. Enfin, Bindi Beach is een mooi breed strand, waar volop gesurfd en gezond kan worden. Er hing best een relaxte vibe en je kunt er lekker en betaalbaar lunchen op ̩̩n van de terrasjes. Bonus is het zwembad dat letterlijk in zee ligt. Voor een paar dollar kun je hier Рal het goed is Рnaar binnen.

9. Coastal Walk

Adembenemend mooi is de wandeling langs de kust die van Bondi naar Coogee loopt. Je komt er een hoop ruige natuur tegen: van rotsen tot hoge golven. De hele wandeling lang loop je als het ware op een klif, schijnbaar van wilde golfen die vroeger nog hoger tegen de rotsen hebben geslagen. Grappig vonden wij de hoeveelheid sportieve mensen die de wandeling niet wandelen maar hardlopen. Compleet met afgetraind lijf en hippe sportoutfit. Wij namen nog maar een broodje in het gezellige Coogee 😉

Coastal Walk

The Rocks
Surry Hills
CBD

10. Wandelen door de stad

En als je dan toch aan ’t wandelen bent, kan een wandeling door de stad natuurlijk ook niet ontbreken. Begin bij The Rocks, de oudste wijk van Sydney. Hier vind je schattige huisjes en heb je vanaf de heuvels een mooi uitzicht op – wederom – de brug. Het CBD is ook leuk om te verkennen. Hier proef je het echte kantoorsfeertje. Wijkjes die minder bekend zijn, zijn bijvoorbeeld Woolloomooloo en Surry Hills. Hier heb je bijna geen hoogbouw meer en zie je veel locals op terrasjes zitten. Het ‘echte’ leven dus.

Ben jij wel eens in Sydney geweest? Wat vond jij het leukste om te doen?

Volg Vrije Meid op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Tien dingen om te doen in Sydney