Drie dingen om me op te focussen als ik weer thuis ben 2Australië is geweldig, and so is New Zealand. Eat, beach, sleep, repeat. Om de prachtige natuur en geweldige steden niet te vergeten. Maar inmiddels ben ik weer bijna in ons koude kikkerlandje. En daar wil ik niet om treuren. Ik wil er ‘zelfs’ van gaan genieten.

Begin oktober 2014 vertrok ik met vriendin L. naar Australië. We beleefden er – samen met andere  L. – heerlijke avonturen en hebben inmiddels alweer twee maanden geleden afscheid van elkaar moeten nemen. Na nog een geweldig maandje Nieuw-Zeeland, een maandje Sydney en Melbourne en weekje Bali ben ik nu bijna weer thuis. En hoe leuk het ook is om iedereen weer te zien… ik moet oppassen dat ik nu niet ‘in een gat val’. Want werkloos en blut thuis zitten mét slecht weer kan mijn Aussie-vibe snel te niet doen…

Drie doelen
Om positief te blijven en thuis weer een mooi bestaan op te bouwen, heb ik drie doelen voor ogen. Ik hoop dat ik aan het einde van dit jaar op 2015 kan terugkijken en alle doelen heb behaald.

1. Boom my business
Allereerst moet er natuurlijk weer gewerkt worden. En dat vind ik niet erg, ik heb er juist veel zin in. Hoe eerder hoe beter wat mij betreft. Ik hoop dan ook snel een heel leuke baan te vinden, waar ik met veel plezier kan werken en heel veel kan leren en mezelf kan ontwikkelen. Ook ga ik natuurlijk door met (het uitbreiden van) mijn activiteiten voor Miss Legal, zet ik me weer in voor Plan Nederland, en wil ik mijn blog weer terugbrengen naar het niveau van voor mijn reis én naar een hoger niveau tillen. Maar vooral wil ik niet in de ‘werksleur’ belanden. Geen Blue Monday’s en chagrijnige blikken in de trein ’s morgens. Ja, dat is mijn doel.

2. Work that body
Voor zover ik weet ben ik niet aangekomen tijdens mijn reis, maar erg fit ben ik nu ook niet. Ik heb niet gesport in Australië. Wel heb ik veel wandelingen gemaakt en aan yoga gedaan op Bali, maar er mag zeker weer een tandje bij nu ik weer thuis ben. Daarbij loop ik eind van het jaar mijn eerste halve marathon. Jaja! Mijn doel is dus om weer lekker te gaan hardlopen, af en toe een yoga-lesje of crosstrainertje te pakken, en in het algemeen meer te bewegen. Een (toekomstige) kantoorbaan is geen excuus! Ook wil ik weer wat gezonder gaan eten, want dat backpackersbestaan is natuurlijk niet erg voedzaam. Oh, wat heb ik verse producten gemist in Australië. Geen straf dus om in Nederland weer op de gezonde tour te gaan.

3. No worries, be happy
Last but not least wil ik vooral erg gelukkig blijven dit jaar. Ik was vóór Australië natuurlijk al erg gelukkig, maar down under ben ik besmet geraakt met het ‘no worries-virus’. Dat is echt de mentaliteit van de Australiërs: geen zorgen, het komt goed! En zo is het eigenlijk ook altijd. Ik wil me dus niet zo druk maken om dingen, gelukkig zijn en genieten van het leven. Dat ga ik doen door bovenstaande doelen na te streven, maar ook door te focussen op happy thoughts en veel leuke dingen te doen met mijn vriend, familie en vrienden. En ook: genieten van Nederland. Ook niet op reis is het toch best leuk 😉

Wat zijn jouw doelen voor 2015? En heb je tips voor mij om mijn drie doelen te behalen dit jaar?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Drie dingen om me op te focussen als ik weer thuis ben

  • Stacey

    Ik ben heel benieuwd hoe je wil gaan bereiken dat je niet in een werk sleur terecht komt en wat je uiteindelijk gaat doen qua werk! Ik blijf het in ieder geval mega stoer vinden wat je doet.

  • Sheelagh A.

    Haha, ik ben ook wel benieuwd hoe je die sleur gaat vermijden, sluipt er zo makkelijk in! Succes met het bereiken van je doelen, en met het wennen straks. Ik vond het nogal heftig toen ik na 3 maanden Zuid-Amerika weer thuiskwam…