Reis Update (vanaf Bali!) 1


Afgelopen week was ik in Melbourne

Na mijn laatste update vanuit Sydney vloog ik naar Melbourne. Hier bleef ik negen dagen… om op 25 februari door te vliegen naar Bali! Ik praat je bij!

Even terugspoelen: op 16 februari vloog ik weg uit Sydney. Vanuit het vliegtuig had ik een prachtig uitzicht op de stad, en zag voor de (voorlopig) laatste keer de Sydney Harbour Bridge, het Opera House en Bondi Beach. Een uur later landde ik in Melbourne, niet de hoofdstad van Australië, maar wel de hoofdstad op het gebied van eten, drinken, kunst, mode en sport. What’s not to like?

Melbourne City
De eerste drie nachtjes in Melbourne verbleef ik in YHA Central, een hostel in het CBD van Melbourne. Ik sliep hier op een vierpersoonskamer, maar maakte geen vrienden. Wel ging ik wat drinken met Céline, mijn Franstalige vriendin uit België die ik eerder in Sydney ontmoette. Verder heb ik uiteraard de stad verkend, zowel lopend als op de fiets. And I have to say: Melbourne is heel leuk! Maar vooral als je veel vrienden en veel geld hebt om lekker te hele dag samen uiteten te gaan en koffie, wijn en biertjes te drinken. En dat heb je als alleen-reizende backpacker niet.

Typisch Melbourne: goede koffie in kleine straatjes

Fietsen met Freddy

Great Ocean Road
Woensdag 18 februari maakte ik een uitstapje naar de Great Ocean Road. Omdat ik in m’n eentje geen auto wilde huren, ging ik mee op tour met Go West. Het was af en toe een beetje haasten, maar ik heb wel héél veel gezien. En het was prachtig! De route an sich, de Twelve Apostles, maar zeker ook Loch and Gorge en de London Bridge, Lees meer over mijn trip op Travelvalley.nl!

London Bridge

Apollo Bay


Twelve Apostles
Loch and Gorge

St Kilda
Na drie nachtjes in de stad verhuisde ik donderdag 19 februari naar St Kilda, het strand-district van Melbourne. Ik verwachtte een soort Bondi 2.0, maar ik vind St Kilda een minder mooi strand hebben, maar wel een gezelliger ‘centrum’. Er zijn hier enorm veel restaurantjes, strandtenten, barretjes en bakkertjes. Al is het hier gek genoeg wel toeristischer dan in Bondi. Amyway, ik vermaak me hier wel. De zonsondergangen zijn prachtig en het hostel – Habitat HQ – is prima. Ik slaap op een gemengde achtpersoonskamer, maar het kan me weinig schelen. Het is zo normaal al om met zoveel vreemden op een kamer te liggen. Al ken ik na zes nachten het halve hostel wel.

SUP’ers in St Kilda
St Kilda Beach
St Kilda

Wilsons Promontory
Mijn laatste uitstapje ging zondag 22 februari naar Wilsons Promontory, a.k.a. The Prom. Dit national park is geliefd bij degenen die het kennen. Ik had er al veel positieve verhalen over gehoord. Ik heb ook veel mensen gesproken die nog nooit van het park gehoord hadden. Een verborgen pareltje dus. Helaas heb ik alleen een look-out en een strandje in The Prom gezien, maar allebei was het wel héél mooi. Lees – uiteraard – meer op Travelvalley.nl!

Mt Oberon Summit
But first let me take a selfie!
Squeaky Beach

Bali
En woensdag 25 februari brak de dag aan die ik wist dat ooit zou komen. Ik ging weer weg uit Australië! Maar ik kom pas 6 maart aan in Nederland. Ik heb namelijk een hele lange overstap geregeld op Denpasar, a.k.a. Bali! De komende week vind je mij tussen de rijstvelden, al dan niet in yoga-pose, omringd met kokosnoten, Balinees eten en Bintang. Ik heb veel zin om naar huis te gaan, maar geniet nog even héél goed van de laatste dagen van mijn reis. En hoe kan ik dat beter doen dan in mijn geliefde Azië?

Tot snel!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Reis Update (vanaf Bali!)

  • Nancy

    Oh Bali…!!! Ik wil daar zo graag heen om volledig zen te worden! Staat al heel lang op mijn verlanglijstje maar ja, je moet het uiteindelijk gewoon DOEN. Mijn kerel ziet het wat minder zitten om daar naartoe te gaan en ik werd gewaarschuwd voor de Bali-belly, waar ik met mijn PDS heel bang voor ben. Vooralsnog geen plannen dus (dit jaar misschien VS) maar ik ben erg benieuwd hoe jij het daar ervaart.