Reisplannen 2015


Because you only live once…

Een beetje laat in het jaar om mijn reisplannen voor 2015 bekend te maken, maar een beetje vroeg als je kijkt hoelang ik net terug ben van mijn laatste reis. Toch maak ik vandaag mijn wensen voor 2015 bekend!

Ik zeg wensen, want omdat ik net terug ben van mijn laatste reis heb ik nog weinig te willen. Het geld is op, er is nog geen baan, en god, wat heb ik afgelopen jaar een mooie reizen gemaakt. Van wintersport met vriendinnen tot een Spaanse talencursus in Valencia, en laten we mijn prachtige reis door Alaska en Californië niet vergeten. Om over Londen en Australië nog maar niet eens te spreken…

Een nieuw jaar…
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Iedereen moet wat te wensen overhouden, niet waar? Dit zijn mijn hypothetische plannen/wensen/dromen voor 2015 op reisgebied.

Nederland
Misschien heb je het al op mijn blog gelezen, maar dit jaar wil ik echt meer van Nederland gaan zien. Ten eerste omdat ik eigenlijk nog bar weinig van mijn eigen land heb ontdekt, en ten tweede omdat het nog hartstikke mooi en leuk en dichtbij is ook! Ik ging al naar Groningen, bezocht de Zaanse Schans en wandelde tussen de bloemen in de Keukenhof. Binnenkort ga ik een nachtje naar Noordwijk. En naar Drenthe. En naar Twente. Ook hoop ik snel naar de kaasmarkt in Gouda te gaan, een foto te maken in Volendam, wil ik de foodhallen in Amsterdam én de markthal in Rotterdam nog bezoeken, wil ik fietsen over de Veluwe… wordt vervolgd!

Zaanse Schans

Duitsland
Vorige week bezocht ik mijn Belgische vriendin Joanna in Antwerpen. We leerden elkaar kennen in Sydney en besloten contact te houden. Want waarom niet? Antwerpen is even ver vanaf Utrecht als de Blue Mountains vanaf Sydney! Om dezelfde reden (hoewel iets verder weg) wil ik binnenkort ook mijn Duitse vriendin Sandy gaan bezoeken. Sandy woont tussen Stuttgart en München, met andere woorden: op een uur vliegen. Tickets zijn er al voor onder de 100 euro. Waarom niet dus? Behalve Düsseldorf kan ik me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in Duitsland op trip ben geweest!

München (foto van Sheelagh)

Guernsey
Het zusje van mijn vriend woont tegenwoordig op Guernsey, één van de kanaaleilanden van het Verenigd Koninkrijk. Zo dichtbij, maar toch weer heel iets anders dus. Ze woont daar met haar Britse vriend, die ze vorig jaar in Australië ontmoette. Reden genoeg voor mij om binnenkort eens een bezoekje te brengen aan Guernsey. Enige minpuntje is dat de tickets naar Guernsey wat duurder zijn dan naar een andere Europese bestemming, maar dat mag de pret niet drukken, Het vooruitzicht aan een The Holiday-achtig weekend maakt veel goed!

Mijn Engelse droom…

Rome
Rome is één van de steden waarover ik vorig jaar schreef dat ik die écht eens moest bezoeken. Een reislustig type als ik kan toch niet níet in Rome geweest zijn? Mooi weer, prachtige gebouwen, heerlijk eten, goede koffie en nog dichtbij ook. What took me so long? Dit jaar wil ik dan ook écht eens naar Rome. Iemand tips voor de goedkoopste reistijd, vliegtickets, hotels..? Het najaar wellicht? Rome, here I come!

Rome (foto van Sheelagh)

First things first
En dan zijn er natuurlijk nog die andere plekken die hoog op mijn bucketlist staan. Istanbul lijkt me geweldig. En Praag. En Berlijn. En door Chantal wil ik heel graag naar IJsland. En ik wil weer terug naar Spanje! En al die andere mooie plekjes in Europa waar ik nog nooit geweest ben: Porto, Lissabon, Kroatië, Santorini, Krakow, Malta… En dan buiten Europa: Peru, Costa Rica, terug naar de USA, Toronto, Jordanië, Israël, Sri Lanka, Japan, Seoul, Hawaii… Je ziet, ik heb een heel lange bucketlist. En dat kan zeker allemaal niet dit jaar gebeuren. Ik vrees dat ik er mijn hele leven voor zal moeten uittrekken. 😉

Reisplannen zijn niet alleen afhankelijk van je bucketlist en je prioriteiten, maar ook van de juiste omstandigheden en randvoorwaarden. En het zou leuk zijn als er af en toe ook nog een spontaan tripje gemaakt kan worden. Gewoon, omdat die kans zich voordoet. Als avonturier weet je nooit wat er op je pad komt!

Waar gaat jouw volgende trip naartoe? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *