Tag: Mijn Reis Top 5 4


Wat zijn mijn reisfavorieten?

Door collegablogger Sheelagh werd ik getagd voor de reis top 5-tag. Blogger Marcella bedacht dit leuke lijstje met favorieten op reis. Wat vond ik de fijnste accommodatie? De verrassendste stad? De gaafste dieren? Lees het hier!


Toen ik zag dat ik getagd was voor de reis top 5 dacht ik: ‘Oh nee hè? Moet ik nu kiezen wat mijn vijf mooiste reizen zijn? Dat kan ik toch helemaal niet!’. Gelukkig bleek de tag iets anders in te houden: bloggers geven antwoord op vragen als wat vond je de mooiste kustlijn? En wat was het meest onverwachtse pareltje op jouw reis? Toch ben ik slecht in kiezen als het op reizen aankomt, maar ik ga mijn best doen!
Fijnste accommodatie?
Ja, wat is fijn hè? Luxe kan fijn zijn, maar sfeer, uitzicht, etc. ook. De accommodatie die het eerst bij me opkwam was Shankari’s Bali Retreat, dus dat zegt wel wat denk ik dan? In the middle of nowhere in West-Bali, middenin het oerwoud, tussen de bananenbomen, palmbomen en rijstvelden, bevindt zich Shankari’s Bali Retreat. Ik kwam er in 2010 bij toeval met vriendin R. en wilde altijd nog eens terugkomen. Dat deed ik aan het begin van dit jaar. Je bent er praktisch de enige gast, kan yogalessen volgen en massages krijgen, en vooral helemaal tot rust komen in je mooie hut of één van de vele chilhuisjes en zwembaden. Boeken doe je hier!

Verrassendste stad?
Ik heb niet superveel citytrips gedaan. Meestal zie ik steden tijdens een langere reis. Maar vaak weet je wel een beetje wat je kan verwachten. Wat was dan de meest verrassende stad? Ik vond Marrakech en Vancouver héél erg leuk, maar waar ik misschien verbaasder over was, was Bialystok. Niet dat iedereen daar nu per se heen moet, maar ik was wel aangenaam verrast over dit stadje in noordoost Polen. R. en ik kwamen daar voor het huwelijk van onze Poolse studievriendin A. en hadden 0 verwachtingen. Juist daarom was Bialystok zo leuk. Het zag er prachtig uit, alles was betaalbaar en tijdens het eten kwam er een man met een viool naast je staan. Fancy!

Mooiste kustlijn?
Zeg je kustlijn, dan zeg ik Pacific Ocean Road in Californië en Great Ocean Road in Australië. Toch ben ik meer van de tropische stranden. Verwend hè? De kustlijn die nog steeds op mijn netvlies staat – misschien wel omdat het jaren mijn bureaublad is geweest – is die van Monkey Island, Cambodja. Wit zand, een heldere zee, oerwoud op de achtergrond, en vooral: rust. ’s Avonds over het strand lopen en naar de zonsondergang kijken, vervolgens miljoen sterren zien en skinny dippen. Tja, waar kan dat nou? Ik was er in 2011.

Onverwachtse pareltje?
Tijdens mijn reis door Alaska maakten we ook een uitstapje naar Canada. We zouden twee nachtjes slapen in het plaatsje Dawson, waar ik natuurlijk nog nooit van gehoord had. Wat bleek? Een onverwachtse parel van het hoogste niveau! Dawson leek wel een filmset: oude western-huisjes, verzakte kerkjes, verlaten straatjes en een vol kerkhof met grafstenen van tientallen jaren geleden. Dit oude spookstadje was vroeger het Parijs van het Noorden, maar nu vooral leuk voor een paar verdwaalde toeristen. Tip: hike de nature trail voor een briljant uitzicht. Wél goede schoenen aandoen en veel water meenemen!

Gaafste dieren?
Het is makkelijk om direct ‘Kenia‘ te roepen. Een Afrikaanse safari is natuurlijk dé dieren-spot-trip bij uitstek. Of niet? Dat was het zeker, maar waar ik ook veel dieren heb gezien – en ook redelijk onverwacht en dus leuk – was Australië. Van krokodillen en emu’s tot – natuurlijk – kangoeroes en koala’s, maar ook wallabies, kikkers, ontelbaar veel vogels, pinquins, pelikanen, manta rays, haaien, zeeschildpadden, dolfijnen, vergeet ik nog iets? Possums op de camping! Dat was toch allemaal ook wel gááf hoor! 

Ik geef de tag door aan WhereWeGo, Travellust en We Are Travelers
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Tag: Mijn Reis Top 5