Van surfcoupe naar sollicitatieproof 2


Wat krijg je als je vijf maanden lang door Australië, Nieuw-Zeeland en Bali reist? Lang en droog haar! Het was dan ook de hoogste tijd voor een knipbeurtje. Maar waar ga je heen als je net in een nieuwe stad woont?

Toen ik terugkwam uit Australië was het al meer dan een half jaar geleden dat ik naar de kapper was geweest. Tel daar de zon, het zoute water en de vochtige lucht bij op en je begrijpt: mijn haar was niet alleen heel erg lang maar ook heel erg droog. Maar omdat ik nog niet zo lang geleden naar Utrecht verhuisde én geen vaste baan meer heb, wist ik niet goed naar welke kapper ik moest gaan. Waar in Utrecht kun je goedkoop én professioneel je haar laten knippen?

Zon, zee, strand en surfen zijn funest voor je haar…

Twitter weet raad
Uiteraard stelde ik deze vraag op Twitter. Want mijn Utrechtse volgers zouden het toch wel weten? Het werd één van mijn beste tweets van 2015 so far: meer dan 2.000 impressions, 74 engagements en flink wat bruikbare tips. Blijkbaar zijn zoektochten naar (en/of) kappers populair onder Utrechtse twitteraars! Ik besloot alle tips eens te bekijken, de prijzen te vergelijken en de adressen op te zoeken. Uiteindelijk mailde ik twee salons, waaronder Kapsalon Mulder in  de wijk Lombok. Alleen Kapsalon Mulder reageerde. Dus Kapsalon Mulder it is!

Blogger zoekt kapper in Utrecht! Ben of ken jij..? #dtv #gezocht #kapper
— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) April 7, 2015

@SuusjeQ Yes, de Graduates. Wil niet anders meer…
— Milou van Roon(@ExploristaNL) April 7, 2015

@SuusjeQ @Utrecht2014 Deze bloggerwerd helemaal kek geknipt bij Mulder Kappers in Lombok.
— Albert Mensinga(@AlbertMensinga) April 7, 2015 

Tijd voor een kapsalon!
Ik mailde Kapsalon Mulder terug en vroeg of ik ’s maandags langs kon komen. Dan waren ze dicht. Dinsdag, woensdag en donderdag kwam ik er wegens afspraken of een fikse verkoudheid niet aan toe te gaan. Vrijdag 17 april vond ik eindelijk een gaatje. En hoe fijn: bij Kapsalon Mulder kan je zonder afspraak terecht. Sterker nog: ze doen niet aan afspraken! Klanten kunnen gewoon altijd binnenlopen en worden vaak direct geholpen. Bij drukte kan het voorkomen dat er even gewacht moet worden, maar zelfs op een drukke zaterdag duurt dat naar eigen zeggen niet langer dan een half uurtje.

Wat gaan we doen?
Enfin, ik kwam vrijdagochtend dus binnen, stelde me voor als ‘Suzanne, die blogger’, en werd direct geholpen. Wat wilde ik? Ja, vooral die dode, dorre, droge, lange punten eraf! Maar ook weer niet teveel, want ik wil het denk ik lang houden, omdat ik nog steeds niet overtuigd ben van (weer) een lange bob. Voor graag wat lagen, achter graag lang houden. Kleurtje? Nee. Wassen? Ja! Let’s go!

Kapster Lindy
Ik werd geholpen door kapster Lindy, een meisje uit Utrecht. Zoals een goed kapster betaamd, kletste Lindy lekker weg. Geen awkward stiltes of irritante vragen en open deuren (‘Goh, ben je lekker vrij vandaag? Ja, anders zat ik hier niet hè?), maar een gezellig gesprekje over Australië en bloggen. In de bijna 50(!) jaar dat Kapsalon Mulder bestaat, hadden ze nog niet eerder een blogger over de vloer gehad. Althans, dat dachten ze 😉 Ik legde uit watvoor blog ik heb, waarom ik blog en hoe een samenwerking met een bedrijf meestal in z’n gang gaat. Kapsalon Mulder zou me 20 procent korting aanbieden in ruil voor een review op mijn blog. Love my job!

Familiebedrijf Kapsalon Mulder

Nooit te laat

Kapsalon Mulder is een familiebedrijf en heeft – zover Lindy weet – altijd een ‘zonder afspraak-beleid’ gehad. Zo kunnen de kapsters én klanten nooit te laat komen en kan een afspraak ook niet uitlopen. Lindy neemt dan ook de tijd en raffelt de boel niet af. Bijna een uurtje later ben ik klaar. Er is flink wat af, maar ik had dan ook best wat gespaard in die inmiddels zeven maanden kapperloos. Mijn haar oogt weer voller en gezonder én donkerder. Dat laatste heb ik altijd als mijn haar is geknipt. Waarschijnlijk omdat de opgelichte puntjes eraf zijn. Ik had door Australië praktisch een ombre-look, alleen heb ik al jaren mijn haar niet gekleurd!

Van reisblogger naar beautyblogger

Door de 20 procent ‘bloggerskorting’ betaal ik voor het wassen, knippen, drogen(/föhnen) nog geen 30 euro. Van Lindy krijg ik ook nog twee proefjes mee van een lekkere shampoo en treatment van Goldwell Dualsenses. Die ga ik graag uitproberen deze week! “Ook handig voor op reis”, zegt Lindy met een knipoog. Tja, het heeft wel wat om blogger te zijn 😉 Overigens blijk ik bij Kapsalon Mulder niet te kunnen pinnen, maar gelukkig zit iets verderop in de straat een pinautomaat.

Lindy maakt nog even een ‘na-foto’

Conclusie
Ik zou Kapsalon Mulder zeker aanraden aan anderen. Deze kapper heeft een laagdrempelige, no-nonsense ‘buurtsfeer’, is goed betaalbaar, heeft aardig personeel dat goed luistert en adviseert, en – niet onbelangrijk – ik ben tevreden met mijn kapsel. Extra voordeel voor mij is dat Kapsalon Mulder om de hoek van mijn huis zit (nou ja, vijf minuten fietsen). Dus woon jij ook in Utrecht en ben je op zoek naar een kapper? Ga ook eens langs! Adres: Laan van Nieuw Guinea 67 in Utrecht.

PS Op Twitter ontving ik ook nog de volgende tips voor kapsalons in Utrecht:

@SuusjeQ Kapper Jam aan de Loeff Berchmacherstraat: hippe tent, heerlijk sfeertje en je wordt perfect geknipt!
— Christien Kamps (@ChristienKamps) April 7, 2015

@SuusjeQ Losjes is een goede kapper op de #twijnstraat.
— Eline Timmermans (@NeeltjeEline) April 8, 2015

@SuusjeQ @UtrechtDTV Op de Springweg bij SimSon. Knipt ook een aantal bloggers?
— exploreutrecht.nl (@Style030) April 9, 2015

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Van surfcoupe naar sollicitatieproof