Interview: Verhuizen naar Londen baby!


Een stukje Nederland in Londen

Het is de grootste stad van Europa en slechts één uurtje vliegen. Dus waarom zou je niet naar Londen verhuizen? Lynn trok de stoute schoenen aan en deed het gewoon.

Dat je wordt geboren in één land, zegt niet dat je daar de rest van je leven moet blijven. Lynn wilde graag naar Londen verhuizen, al was het maar voor een tijdje. Lees hier mijn interview met Lynn over haar avontuur.

Wanneer en waarom ben je naar Londen verhuisd? 

Lynn: “Na al jaren een grote drang te hebben gehad, ben ik begin februari 2015 naar Londen verhuisd. Tijdens mijn studie wilde ik al graag stage lopen in Londen, maar ik kreeg dat toen niet van de grond. Na het behalen van mijn diploma deed ik een serieuze poging, maar er was zoveel onzekerheid dat ik het niet aandurfdeBegin dit jaar kreeg ik de kans om bij een vriendin in Londen te wonen. Weliswaar nog steeds met onzekerheden (ik had nog geen baan), maar ik had het gevoel dat dit mijn kans was om eindelijk naar Londen te kunnen. And so I moved.”

Lynn bij de Big Ben

Londens straatbeeld

Waar werk je en hoe heb je deze baan gevonden? 

“Ik werk bij Presidents Institute, een bedrijf dat executive network events en meetings organiseert, gericht op meerdere landen Pas nadat ik verhuisd was naar Londen ben ik bij dit bedrijf terecht gekomen. Ik ben via via op dit bedrijf gewezen en heb toen gezocht naar mogelijke vacatures. Ze hadden gelukkig een vacature open staan voor een Nederlandse Research Coördinator, dus daar heb ik op gesolliciteerd. De sollicitatieprocedure duurde niet zo lang: ik ben binnen anderhalve week twee keer op gesprek geweest en ben aangenomen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?  
“Mijn werkdag duurt van 8.00 uur tot 17.30 uur, aangepast aan de Nederlandse tijden. De reistijd naar kantoor is hier gemiddeld vaak langer, zo ook bij mij: ik loop rond 7.00-7.15 uur de deur uit ‘s ochtends. Ik werk momenteel als Researcher, wat betekent dat ik het grootste gedeelte van de dag bezig ben met het zoeken van geschikte profielen voor onze netwerkgroepen.”

Alles is beter in Londen 😉

Zelfs een Corona smaakt beter!


Hoe is je Engels?

“Engels is gelukkig een taal waar we in Nederland mee opgroeien. Ik heb nooit moeite gehad met Engels, wat een grote mazzel was toen ik naar Londen verhuisde. Omdat ik voor de Nederlandse markt werk, heb ik op kantoor alleen maar Nederlandse collega’s om me heen. Helaas is dit niet erg bevorderlijk voor mijn Engels. Gelukkig woon ik wel samen met een Engelsman (en Nederlander; die vriendin van mij), waardoor ik thuis wel Engels praat. Dit vind ik ook wel fijn. Het zou zonde zijn om hier te wonen en de hele dag Nederlands te praten! Ik geloof dat mijn Engels wel nog beter is geworden hier, en de Engelse uitspraken en omschrijvingen steeds gewoner worden.”

Waar woon je en hoe kwam je aan je woning? 
“Ik heb begin dit jaar dus het aanbod gekregen om bij een vriendin en haar vriend te kunnen wonen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. We wonen nu met z’n drieën in een heel fijn appartement in Noordoost-Londen, bij Finsbury Park en Stoke Newington. Een superleuke buurt waar alles goed bereikbaar is!”

Heb je  Londen-tips qua buurt, hotels, activiteiten, restaurants en uitgaan voor ons? 
Ik heb tot nu toe een lijstje geprobeerd te maken van de leuke plekken waar ik ooit ben geweest. Een oneindige lijst, want er is zoveel te doen hier! London Eye, Big Ben, Trafalgar Square, Leicester Square en Piccadilly Square moet je natuurlijk zien, liefst in combinatie met een Thames river walk. Verder vind ik de Brick Lane-buurt heel erg leuk, met Spitalfields Market, Old Street, één van mijn favo barren ‘Big Chill’, en veel leuke andere barren. Aansluitend op Old Street ligt Shorditch met alle barren en clubs om uit te gaan. Ook Dalston is heel gezellig! De clubs: The Egg, Fabric, Village Underground, XOYO, en een oneindige lijst meer. Soho is altijd een aanrader, met ook veel barren, pubs en leuke pleintjes. Qua markten zijn Broadway Market, Borough Market en Spitalfields Market heel leuk. Op een luie zondag ga ik graag naar Primrose Hill, een park met heuvel. Heel mooi uitzicht over de stad en gezellige sfeer! En nu vergeet ik vast de helft én is er nog zoveel meer te ontdekken!”

Lynn’s vriend bezoekt haar geregeld.
St. Paul’s Cathedral
Vooren nadelen van je verhuizing naar Londen? 
“Voordeel is zeker dat ik de onrustigheid en nieuwsgierigheid kwijt ben die ik altijd had, om naar Londen te verhuizen. Het is zo’n leuke stad! Ik ben er daarnaast achter dat ik me ook in het buitenland goed kan redden, nieuwe mensen kan ontmoeten, etc.nEen nadeel is dat ik niet meer overal bij kan zijn in Nederland. Verjaardagen of leuke vriendinnenavonden maak je toch liever van dichtbij mee. Ik weet niet meer precies wat er met wie gaande is, wat ik soms lastig vind. Maar ik merk gelukkig dat mijn goeie vrienden en vriendinnen blijven, en dat het oké is als ik er niet altijd bij ben. Iedereen support me 100 procent!” 

Wat ben jij nog allemaal van plan in Londen? 
“Het Nederlandse deel van het bedrijf, waar ik werk, is bezig naar Amsterdam te verhuizen. Ik heb besloten dat ik (waarschijnlijk) mee ga verhuizen, en dus weer terug ga naar Amsterdam. Daarom begint er al een kleine tijdsdruk te zitten op alle avonturen die ik hier nog kan en wil beleven. Mijn bucketlist voor Londen is in de maak, want ik wil nog zoveel mogelijk plekjes ontdekken nu ik hier nog ben!”

Feestjes genoeg in Londen!

Feel like a London girl in the tube
Volgende stad op je agenda? 
“Dat wordt Amsterdam, omdat ik dus terug ga verhuizen. Daarna: wie weet! Ik heb nog een lange verlanglijst van plekken waar ik heen wil, zoals bijvoorbeeld Australië.”

Nog tips voor mensen die ook willen verhuizen naar Londen? 
“DOEN! Ik wou dat ik het eerder geprobeerd had. Ik heb gemerkt dat iedereen wel iemand kent die in Londen woont of gewoond heeft en dus tips en contacten heeft om het geregel van de officiële dingen makkelijker te maken. Verder kom je er wel uit. Live your life!”


Lees ook: Carlijne verhuisde naar Panama-City.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *