Rotterdam voor Dummies 1


Rotterdam vanaf het nhow hotel

Als Amsterdammer mocht ik me natuurlijk nooit in Rotterdam begeven. Bof ik even dat ik nu in Utrecht woon! Ik bezocht het hippe Roffa met vriendin V. en dit is wat we deden.

Voor Miss Legal kom ik al wel eens in Rotterdam, en ook had ik er eens een bloggersevent via Textilia en via Miss Publicity. Maar begin mei ging deze Miss op eigen initiatief naar Rotterdam met vriendin V., die nota bene in Amsterdam woont. Rotterdam wordt namelijk hip, daar kunnen en willen we niet meer om heen. Lees hier mijn vier tips voor je Rotterdam-ontgroening.

Boijmans Van Beuningen
Vriendin V. stelde direct museum Boijmans Van Beuningen voor, een museum met Nederlandse en Europese kunst van de Middeleeuwen tot het heden. Zoals jullie misschien wel weten ben ik geen supergrote kunst/museumliefhebber, maar toch hebben we ons prima vermaakt. Vooral de moderne kunst vind ik leuk, omdat ik dan kan onderzoeken wat iets precies is, waarom dat is gemaakt en welke grapjes er in zitten. Zie bijvoorbeeld hier een aantal reusachtige kaarsen tegen de muur staan, alsof ze er zomaar even zijn neergezet. Ook de tentoonstelling “A condition humaine’ vond ik erg interessant. Daar werd kunst getoond die de mens verafschuwd maar toch ontzettend fascineert. Komt dat zien! PS De tentoonstelling Pop to Popism in Sydney was één van mijn leukste museum-bezoekjes ooit!Witte de Withstraat
Dit is dus dé straat van Rotterdam en barst van de hipster-tentjes. Al begint de Witte de With inmiddels toch wel wat mainstream te worden. Als zelfs mensen uit Utrecht en Amsterdam er komen… Voor hipper geschut kun je waarschijnlijk beter naar de Felix-hallen in Katendrecht gaan. Die kreeg ik getipt van echte Rotterdammers. Maarja, je kan niet alles in één keer zien en dus vermaakten V. en ik ons kostelijk en in de zon op het terras van NRC Café. Prima wijn, prima borrelplankje, top! Zit tegenover het Kingkong-hostel, waar ik heel goede verhalen van menig blogger over gehoord heb. Tja, mainstream, ik zei het al 😉 maar wel leuk!Erasmusbrug
Ja, hier ontkom je dus niet aan. Die skyline van Rotterdam daar zeg je u tegen. Als je uit Nederland komt in ieder geval wel. En dat is dus best wel cool en werelds! Met de Erasmusbrug als hét icoon van de Rotterdamse skyline natuurlijk. Ook zie je het Nhow-hotel, waar ik vorig jaar voor het event van ilovefashionbloggers kwam. Aanrader voor een uitzicht op de andere kant van de stad!De Markthal
En als we het dan toch over architectuur hebben… naast die prachtige skyline met bijbehorende Erasmusbrug, het nieuwe centraal station én natuurlijk de kubushuizen, is er sinds eind 2014 nog een hoogtepuntje bijgekomen: De Markthal. Ik ben nog niet bij de Amsterdamse foodhallen geweest (shame on me, jaja), maar ik heb van V. vernomen dat De Markthal dus echt wel mooier is dan die in Amsterdam. Helaas was mijn camera leeg toen ik eenmaal bij De Markthal aankwam (lekker professioneel hè?), maar ik heb toch nog een foto weten te maken van dit heerlijke eet-tafereel. Als ik anderen mag geloven, is De Markthal meer markt dan de foodhallen in Amsterdam. Bij veel tentjes kun je ook even zitten en wat eten, en er zijn ook restaurantjes, maar de verkoop staat toch wel centraal.

Wordt vervolgd
Met pijn in ons hart namen we ’s avonds weer afscheid van Rotterdam. Want wát een leuke stad zeg! Ik wil er snel nog eens heen, om alle andere Rotterdam-tips te gaan proberen. Het Fotomuseum, het Wereldmuseum, hotspots Bertmans, en alle andere tips die ik kreeg. Iemand nog wat toe te voegen?

@SuusjeQ @KimText @Daily_Lin @JolienTweet @selfhelphipster Zeker de Nieuwe Binnenweg even doen; leuke winkeltjes, lekker lunchen/borrelen

— Joline Jolink (@JolineJolink) May 11, 2015

@SuusjeQ @KimText @Daily_Lin @JolienTweet @selfhelphipster verder eventueel Fenix loodsen (soort foodhall maar dan Berlijn-ish)

— Joline Jolink (@JolineJolink) May 11, 2015

@SuusjeQ @KimText @Daily_Lin @JolienTweet @selfhelphipster en Pannekoekstraat voor leuke winkeltjes, Witte de With cafés en shopping

— Joline Jolink (@JolineJolink) May 11, 2015

@SuusjeQ Zwaanshals, Katendrecht, scheepvaartskwartier, skatepark, witte de with

— Kim Pereira (@KimText) May 11, 2015

@SuusjeQ Euromastpark, Zuiderpark, Vroesenpark, Kralingse Bos

— Kim Pereira (@KimText) May 11, 2015

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Rotterdam voor Dummies