Tag: Food & Travel 2


Harrod’s, Londen
Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Collega-blogger Sheelagh heeft het beste van twee werelden gecombineerd en bedacht de food & travel tag. Nu is het mijn beurt en vul ik het lijstje braaf in: wat zijn de lekkerste en vieste gerechten die ik at op reis? En wat is mijn ultieme food-land?

Ik houd van lijstjes en vragen beantwoorden. Vroeger vulde ik al met liefde een vriendenboekje in, en op CU2 paste ik wekelijks mijn ‘vragenlijst’ aan. Als ik word getagd door een andere blogger om een tag in te vullen, dan doe ik dat dus ook graag. Begin mei werd ik getagd door Sheelagh voor haar zelfbedachte food & travel tag.  Hierbij mijn antwoorden!

Helemaal waar! (Pinterest)

Lekkerste gerecht dat je ooit at op reis?
Het eerste dat bij me opkomt: pho. Oftewel, Vietnamese noedelsoep die ik at in Vietnam (en Cambodja). Maar als ik nog eens denk: in Thailand at ik het ene goddelijke gerecht na de andere. Van een simpele pad thai tot een heerlijke curry, tot een sticky rice met mango, tot Thaise spareribs en papayasalade. In Maleisië at ik heerlijke Indiase gerechten en lokale specialiteiten. God, en neem dan San Francisco: foodie heaven! De lekkerste sushi, de hipste broodjes, zááálige pizza… En dan heb ik Lapland nog niet eens genoemd. Daar at ik elke dag het zachtste vlees met je luchtigste Bearnaisesaus. Oh, en mag ik ook Alaska nog even noemen? Op een cruiseschip weten ze wel wat koken is: surf & turf, lamsbout, eggs benedict… En dan vergeet ik natuurlijk helemaal de ‘klassieke food-landen’ met bijbehorend eten, zoals Italië (pizza!), Spanje (calamares!), maar ook Oostenrijk (kaisserschmarn!). Je begrijpt: ik kan niet kiezen!

Pad Thai in Bangkok, Thailand
Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


En het lekkerste drankje?
Heerlijke cocktails dronk ik in Alaska, Thailand, Bali… maar een simpel Aziatisch biertje kan ook hemels smaken. Zeker op een tropisch strand terwijl de zon ondergaat 😉 In Maleisië dronk ik voor het eerst bubbletea (yummy!), terwijl ik in Nieuw-Zeeland overal de beste koffies (flat white please) ever dronk. En heerlijke wijnen trouwens! In Australië kocht ik zo nu en dan een vers sapje bij Boost. Beter krijg je ze niet! Oh, nou vergeet ik bijna Aqua de Valencia uit – goh – Valencia te noemen. Een lokale specialiteit van verse jus d’orange, wodka(?), en nog wat geheime ingrediënten. Let op: drink dit niet bij vage toeristentoko’s, maar laat je adviseren door locals!

Verse sapjes op de Borough Market, Londen

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Gekste, bijzonderste of vieste dat je ooit at op reis?
Poeh, dan moet ik even nadenken. Zoveel gekke dingen heb ik (helaas) niet gegeten. Ik kan me wel herinneren dat ik in Maleisië ‘Singapore style noodles’ bestelde, in de veronderstelling dat dat noedels met varkensvlees en gamba’s waren, zoals ik wel eens eerder had gegeten. Toen ik vervolgens een bord noedels met rauw eiwit daarover heen voor mijn neus kreeg, heb ik vriendelijk bedankt. Ik wil veel proberen, maar rauw ei in een warm land valt daar niet onder! Toen iemand me in een bus in Cambodja eens spinnen aanbod, heb ik dat ook afgeslagen…

Delicatessen uit Cambodja

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?
Eerste ingeving: Thailand! Nergens eet je zo lekker, gezond én ook nog eens goedkoop als daar. Ik eet daar dus ook gewoon drie keer per dag Thais: een noedelsoepje als ontbijt, een pad thai als lunch en een bijzondere specialiteit als avondeten. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Als niet-Aziatisch land zou ik voor Spanje of Italië gaan. Koffie, wijn, vis, vlees, pasta, pizza, panna cotta…

Hier eet je de lekkerste pho (Saigon, Vietnam)

Valencia = vreetfestijn!


Beste toetje dat je at op reis?
Mag het ook iets zoetigs zijn dat ik tussendoor at? Zoals cupcakes van Magnolia Bakery in New York of een blueberrymuffin in Nieuw-Zeeland? In San Francisco at ik een hemels toetje (bij de Thai): sticky rice met mango. Zie foto!!

Cupcakes eten in New York City
Sticky rice met mango in San Francisco

Welk gerecht dat je zelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?
Mijn motto is meestal: voor het lekkerste Vietnamese/Thaise/Italiaanse/etc. voedsel ga je naar Vietnam/Thailand/Italië. Maar omdat ik daar niet wekelijks kom, heb ik mezelf wat trucjes aangeleerd. Ik kan inmiddels best aardig Aziatisch koken, zoals bun rieu (Vietnamese noedelsoep), pad thai en kip met cashewnoten. En met mijn quinoasalade met zalmfilet waan ik me weer even in Alaska!

Kon ik dit maar maken: pittige ramen in  asia-lover-city Vancouver
Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday-food gevoel?
In Kimmade in Utrecht eet je de lekkerste Vietnamese gerechtjes, maar die heeft Sheelagh zelf al genoemd. Even verder denken… Dan kom ik bij Lo Stivale d’Oro in Amsterdam. Bij die Italiaan spreekt het personeel vrijwel alleen Italiaans, zit je vaak bij vreemden (uit allerlei landen) aan tafel, eet je de allerlekkerste pizza en pasta en drink je de heerlijkste wijn. Het restaurantje ziet er niet gelikt uit, maar heeft (daardoor juist) een echt Italiaans sfeertje! Oh, en op de Zeedijk slaag ik ook altijd wel, bijvoorbeeld bij New King.

New King in Amsterdam
Pho 91 in Amsterdam

Uiteraard geef ik de tag door aan iedereen die zich geroepen voelt hem over te nemen, maar in het specifiek aan Dailylin, Explorista en Lastdaysofspring

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Tag: Food & Travel